Κυριακή 24 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
φωτο 1

Στη μνήμη του σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, η Ζήλη Σακελαρίδη προσφέρει το ποσό των 400 ευρώ, ως δεύτερη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΗΝΑΪΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή το 2000, και στη μνήμη των γονιών μου, ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, από τις Καρούτες Δωρίδας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

Παναγιώτα Μολόγιαννη Μηναΐδου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΜΙΧΑΛΗ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ, μέλους της ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας, η οικογένειά του προφέρει στο ΚΚΕ για την Οικονομική του Εξόρμηση 50 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΥΓΙΖΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

Ο σύζυγός της, Σταμάτης και η κόρη της, Ελένη

***

φωτό 1

Στις 23 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής και αντιστασιακός ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Από τη δεκαετία του '30 υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή. Η ζωή και η δράση του στο λαϊκό κίνημα και τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του αποτελούν παράδειγμα και κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και σύντροφος της ζωής του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Η σύζυγος του, Κική Ιωαννίδου

***

φωτό 2

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και πολιτικού πρόσφυγα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ και στον ΝΙΚΟ ΑΝΕΣΤΗ, η Ουρανία Κοντογεώργη πρόσφερε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΖΩΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και της ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ, το παιδί τους Κώστας, η νύφη τους Πολυξένη, τα εγγόνια τους Αλκιβιάδης και Ιουλία, προσφέρουν για ενίσχυση στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ροδοτοπίου Ιωαννίνων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ
***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ του Δημητρίου, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 28 ετών, οι σύντροφοί του προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 400 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κατασκευών Ιωαννίνων, στην οποία ήταν μέλος. Ο σ. Γιώργος, παλικάρι εργατικής οικογένειας και από μικρός στην οικοδομή για το μεροκάματο, ήταν μπροστά στον αγώνα, στο συνδικάτο και στο Κόμμα. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα είναι μαζί μας στις μάχες που έρχονται.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ, η γυναίκα του Λαμπρινή και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το κόμμα που αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, το οποίο και στήριξε μέχρι την τελευταία του πνοή.

***

φωτό 2

Πέρασαν 39 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΚΕΦΑΛΕΛΗ (Χολομόντα, στο ΔΣΕ) και 13 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ (Τασούλας) ΚΕΦΑΛΕΛΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ και δεν τους ξεχάσαμε ποτέ. Κυρίως, την ομορφιά της ψυχής τους, τους αγώνες τους και την αφοσίωσή τους στο Κόμμα και στην ιδεολογία τους που κράτησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Ενα γεγονός πριν 39 χρόνια το φέρνω στη μνήμη μου και το μοιράζομαι με τους αναγνώστες του «Ρ». Πήγα το 1974 στο Νοσοκομείο, στο Βουκουρέστι, όπου ήταν βαριά άρρωστος ο πατέρας μου, αφού πρώτα πέρασα από τα γραφεία των πολιτικών προσφύγων. Εκεί ένας φίλος του πατέρα και σύντροφος, μου έδωσε να του πάω δώρο μια εφημερίδα. Ηταν ο «Ριζοσπάστης», ο πρώτος νόμιμος μετά τη δικτατορία. Εγώ, φοιτήτρια τότε, γεννημένη έξω, παιδί, περπατούσα και παραμιλούσα. Μήπως δεν άκουσα καλά;! Μήπως εννοούσε κάτι ο σύντροφος! Εφτασα στο Νοσοκομείο. Βλέπω τον πατέρα μου. Βγάζω μουδιασμένη από την τσάντα μου αυτό το δώρο -τον «Ριζοσπάστη»- και εκεί που σκεφτόμουν πώς να του το πω, μου άρπαξε την εφημερίδα, την αγκάλιαζε, δάκρυζε για πολλή ώρα σαν μικρό παιδί. Ξέχασε να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει. Εγώ απορούσα για πολλή ώρα... δεν ήξερα τι έκανα και τι ήταν αυτή η λαχτάρα του. Μου μίλησε για την εφημερίδα της εργατιάς και του Κόμματος. Τότε έμαθα και για την αξία αυτού του δώρου... Από τότε, για 39 χρόνια, στηρίζω εγώ και η αδελφή μου το Κόμμα και το «Ριζοσπάστη».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΕΛΗΣ
Στη μνήμη των γονιών μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Θέρμης για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Οι κόρες τους, Αννα και Ουρανία Κεφαλέλη

***

Φωτο 1

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ΑΘΗΝΑΣ (Αθηνούλας) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο σύζυγός της, Γιάννης Παπαδόπουλος, προσφέρει 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος που τόσο αγαπούσε, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

***

φωτό 4

Ο Νικόλας Χρονόπουλος προσφέρει στην ΚΟ Ανω Γαλατσίου 300 ευρώ στη μνήμη των αδελφών, ΔΗΜΗΤΡΗ - ΓΙΑΝΝΗ - ΛΟΥΛΑΣ (Ζαχαρούλα) και ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, καθώς και σε όλους τους αγωνιστές που έπεσαν ηρωικά για τα κομμουνιστικά ιδεώδη.

***

φωτό 1

Για τη μνήμη των γονιών μου, ΓΙΑΝΝΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΠΟΤΣΗ που μέχρι τέλος παρέμειναν πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η κόρη τους, Νάντια

***

φωτο 1

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ σε ολόκληρη τη ζωή του υπηρέτησε πιστά τα ιδανικά του σοσιαλισμού και της εργατικής χειραφέτησης, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΝΙΚΟΛΑ ΦΡΑΓΚΟΥ του Σαράντου, που στις 7 Μαρτίου του 2014 συμπληρώνονται 16 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Κώστας Φράγκος - Σαράντος Φράγκος

***

φωτό 1

Στις 19/10/2013 «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. Γεννήθηκε στις 24/9/1921, στους Φούρνους Ικαρίας από φτωχή αγροτική πολυμελή οικογένεια. Από μικρό παιδί ρίχνεται στη βιοπάλη κάνοντας διάφορες αγροτικές δουλειές. Το 1941 περνά στη «μεγάλη στεριά» μαζί με τον πατέρα του σε συνεργείο καρβουνιάρηδων. Ο Θοδωρής, το 1942, «βγήκε» στο βουνό με τον ΕΛΑΣ (με το ψευδώνυμο Ανδρούτσος). Παίρνει μέρος σε πολλές μάχες μεταξύ των οποίων και στην πιο τολμηρή επιθετική επιχείρηση στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, στη μάχη της Αμφισσας. Στη διάρκεια της μάχης της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944, τραυματίζεται με αποτέλεσμα να χάσει το ένα πόδι του. Γυρίζει στους Φούρνους το 1945 σακατεμένος και αγωνίζεται να επιβιώσει παρά της συνεχείς διώξεις για τη δράση και τις ιδέες του. Εντάσσεται στην ΕΔΑ και στη συνεχεία στην ΚΟΒ Φούρνων του ΚΚΕ. Εμεινε αταλάντευτος μέχρι το τέλος της ζωής του. Εκλέγεται επανειλημμένως σύμβουλος στην κοινότητα Φούρνων.

Στη μνήμη του, η ΚΟΒ Φούρνων του ΚΚΕ προσφέρει για την ενίσχυση του Κόμματος της εργατικής τάξης, 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΖΑΒΑΛΙΑΓΓΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ν. Δημητριάδας Βόλου, το ποσό των 50 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

ΛΥΓΙΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΛΥΓΙΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Η κόρη τους, Καίτη Ζαβαλιάγγου

και η εγγονή Αντα Γιάγγου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΝΤΙΑ από τα Ρίζια Εβρου, μέλους του ΚΚΕ, μαχητή και ανάπηρου του ΔΣΕ καθώς επίσης και στη μνήμη της μητέρας μου ΦΑΝΗΣ, του πατέρα μου ΧΑΡΙΣΗ ΜΑΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το Ελληνοχώρι Εβρου, της γιαγιάς μου ΖΛΑΤΟΥ, του αδελφού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΟΥ και της γυναίκας του ΑΝΝΑΣ, οι οποίοι πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγες στη Βουλγαρία, της αδελφής μου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΜΑΟΥ και του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΛΑ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφυλίου, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δήμητρα Μπαντιά

***

φωτό 1

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας κόρης, αδελφής και θείας, ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ (Λιάνας) ΘΕΡΜΟΥ - ΡΑΠΤΑΚΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «902», το ποσό των 40 ευρώ. Με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και τη συμπλήρωση 95 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Λιάνα, σου λέμε ότι συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά και αταλάντευτα στο πλευρό του ΚΚΕ.

Οι οικογένειες: Ηλία και Πηνελόπης Θερμού

- Ανδρέα Θερμού

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αξέχαστων γονιών μας ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ από την Καβάλα, τα παιδιά τους Χρυσούλα, Μανώλης και Αλέκος, προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Καβάλας, το ποσό των 200 ευρώ.

ΜΠΑΝΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΝΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

φωτό 2

Στις 20 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου ο σ/φός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ. Ο χαμός του μου άφησε πόνο και μοναξιά. Στις 30 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος μου γιος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Βόρειας Λαμίας.

Η σύζυγος και η μητέρα Δήμητρα Καρακώστα

***

φωτο 1

Στη μνήνη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΡΕΝΙΩΤΗ, η οικογένεια Κώστα Σαπουνάκη προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, μέλους του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Κάπης Λέσβου, αξέχαστου αγωνιστή σε κάθε μετερίζι που τάχθηκε από το Κόμμα του, που «έφυγε» από τη ζωή, φέτος στις 9 Μάη 2013, η γυναίκα του Αρτεμούλα Χαραλάμπους προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάπης του ΚΚΕ.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ (Γιάγκου) ΜΩΥΣΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, που γεννήθηκε το 1912 και πέθανε το 1959 φυματικός, μετά από χρόνια διώξεων και εξορίας, και της συζύγου του ΕΥΜΟΡΦΙΛΗΣ (Φίλης) ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ, πιστής αναγνώστριας του «Ριζοσπάστη» που γεννήθηκε το 1914 και «έφυγε» από κοντά μας το 1990, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, προσφέρουν στο ΚΚΕ, το κόμμα της εργατικής τάξης, 110 ευρώ για την Οικονομική του Εξόρμηση.


ΚΕΦΑΛΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΕΦΑΛΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

Παπαϊωάννου Θεόδωρος
Παπαϊωάννου Θεόδωρος

Μηναϊδης Ιάκωβος
Μηναϊδης Ιάκωβος

ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ZAXΑΡΟΥΛΑ -ΛΟΥΛΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ZAXΑΡΟΥΛΑ -ΛΟΥΛΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ

Κώστας Χαραλάμπους
Κώστας Χαραλάμπους

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΕΝΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΡΕΝΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΛΗ (ΦΙΛΗ)
ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΛΗ (ΦΙΛΗ)

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΓΚΟΣ)
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΓΚΟΣ)

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ