Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλει την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, την περασμένη Δευτέρα, και την απόφαση για περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των δομών της λυκοσυμμαχίας, με την ενίσχυση των μηχανισμών για μελλοντικές επεμβάσεις ανά τον πλανήτη, η ΕΕΔΥΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Στόχος της ΕΕ στους τομείς της "Ασφάλειας και Αμυνας" είναι η ενίσχυση των δομών της για την "πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων", μέσω της "αναβάθμισης των μάχιμων ομάδων" των κρατών - μελών της. Επίσης, στο όνομα της αντιμετώπισης της "παράνομης μετανάστευσης" σχεδιάζεται ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, καθώς και πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων των στρατιωτικών δυνάμεων των κρατών - μελών.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση για την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας, και θεωρεί επικίνδυνες και απαράδεκτες τις σχετικές δηλώσεις τόσο του υπουργού Εξωτερικών Ευαγ. Βενιζέλου, όσο και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, συντονισμένα με το υπόλοιπο ταξικό κίνημα, όχι μόνο να είναι σε ετοιμότητα, αλλά να απαιτήσουν πιο μαζικά και μαχητικά: Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις. Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ