Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνιστή

ΜΗΝΑΣ ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΗΝΑΣ ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ
Ανήμερα της 40ής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κηδεύτηκε ο ΜΗΝΑΣ ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ, αγωνιστής της αντιδικτατορικής αντίστασης του λαού μας. Ο Μηνάς Σφυριδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 66 χρόνια. Γιος αγωνιστών, βίωσε από την παιδική του ηλικία τις στερήσεις και τις διώξεις των σκληρών μετεμφυλιακών χρόνων.

Η φασιστική χούντα τον βρίσκει στα 19 του χρόνια. Από τα πρώτα μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, δίνεται με όλες του τις δυνάμεις στην παράνομη δουλειά. Κάνει με τα πόδια ριψοκίνδυνη έξοδο στη Βουλγαρία, προκειμένου να πάρει μέρος στο 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Εζησε κάποια χρόνια στο εξωτερικό, παίρνει μέρος σε αποστολές της Οργάνωσης.

Παρά τις δυσκολίες που του επιφύλαξε η ζωή και τις διακυμάνσεις στη σχέση του με την Οργάνωση, ποτέ δεν έβαλε σε αμφισβήτηση και δοκιμασία τη σχέση ζωής με το λαϊκό κίνημα, τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Πρόεδρος για χρόνια της Ενωσης Φωτογράφων Θεσσαλονίκης, μέλος αργότερα του Συνδικάτου Οικοδόμων, δραστηριοποιείται στο ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

Το τελευταίο διάστημα, που, χτυπημένος από την επάρατη, περνούσε δύσκολες μέρες, ένιωσε δίπλα του τις συντρόφισσες από την Πολίχνη, που έδωσαν υπέροχο παράδειγμα ταξικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Μια τελευταία του επιθυμία που δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί, ήταν να αποκτήσει ξανά τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ. Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη παρέδωσε στον σ. Κουτσούμπα τη σφραγίδα της παράνομης Οργάνωσης της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Τον Μηνά Σφυριδάκη αποχαιρέτησε ο σ. Ηλίας Γκουτζηγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, παρουσία μεγάλου πλήθους συντρόφων και φίλων του.

Στη μνήμη του φίλοι του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 170 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ