Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΒΓΑ»
Χαιρετίζει τον αγώνα των εργατών

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργάτες της ΕΒΓΑ, που επί σχεδόν ένα μήνα, έδωσαν αγώνα για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών που επιδιώκει η εργοδοσία, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ.

Ανάμεσα στα άλλα, υπογραμμίζει: «Η εργοδοσία είχε προετοιμαστεί από μήνες για να εξαπολύσει την επίθεση. Ομως λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Υποτίμησε τις διαθέσεις και την ενότητά μας. Εξαπέλυσε όλους τους μηχανισμούς της για να σπάσει τις κινητοποιήσεις, δεν τα κατάφερε. Χρησιμοποίησε το καρότο και το μαστίγιο. Την μία στιγμή καλούσε σε διάλογο το ΔΣ, την άλλη τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους με κλείσιμο, με απολύσεις, με τη λογική του μικρότερου κακού. Ελεγε να σώσουμε την εταιρεία μας, εξαπέλυσε με μένος την επίθεσή της για να φθείρει τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Με προσβλητικό, προκλητικό τρόπο προχώρησε παράνομα στις μειώσεις μισθών έως και 15% μέσω επιδομάτων που επιβεβαιώθηκαν στην απόδειξη μισθοδοσίας του Οκτωβρίου.

Προχωράμε με ψηλά το κεφάλι δεν αποδεχόμαστε την παράνομη μονομερή πράξη της εταιρείας. Οι στάσεις εργασίας με συνειδητή μας απόφαση έχουν το χαρακτήρα της προσωρινής αναστολής. Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν αξιοποιώντας και άλλες μορφές. Τίποτα δεν τελείωσε, ίσα-ίσα τώρα καλούμαστε να διαφυλάξουμε την ενότητα και να δυναμώσουμε τον αγώνα. Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της εργοδοσίας γιατί μας οδηγούν στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ