Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
Δε μοριοδοτούνται ούτε για «ψευτοπρογράμματα» απασχόλησης

Πρόγραμμα δράσης της ΣΕΑΑΝ από την Τρίτη

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Εργασίας το ποσοστό ανεργίας στους ικανούς προς εργασία αναπήρους ανέχεται στο 95%. Αυτό σήμερα σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και στις οικογένειες των ΑμεΑ - πολλοί είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι - διαμορφώνουν ακόμα πιο τραγικές συνθήκες διαβίωσης».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και καταγγέλλει πως «ακόμα και στα ημίμετρα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας από την κυβέρνηση, όπως το 5μηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, δεν λαμβάνεται υπόψιν η αναπηρία ως κριτήριο μοριοδότησης σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ». Υπάρχουν ακόμη και οικογένειες με τους δυο γονείς άνεργους με δυο παιδιά με αναπηρία και δεν υπάρχει καμιά κρατική μέριμνα να βρουν δουλειά!

Την Πέμπτη, 28 Νοέμβρη άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας για: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα, αναπήρων, χρονίως πασχόντων και των γονιών τους. Να μοριοδοτείται η αναπηρία για τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ σε όλες τις προκηρύξεις κ.α.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής κλιμακώνουν με συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ - στις 11.00 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

Συγκέντρωση στο Ασυλο Ανιάτων

Συγκέντρωση στο Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη οργανώνουν την Τρίτη στις 6.30 μ.μ. το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας.

Απαιτούν: Να σταματήσει η συρρίκνωση - υποβάθμιση του Ασυλου Ανιάτων. Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Καμία απόλυση. Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα. Να καταργηθούν οι πληρωμές των περιθαλπόμενων. Να περάσει το Ασυλο Ανιάτων στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ