Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Προφυλακίστηκε ένας, στον ανακριτή τρεις, απαντούν με μηνύσεις

Την αποφυλάκισή του ζήτησε χτες ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, ισχυριζόμενος ότι δεν συντρέχουν λόγοι παραμονής του στη φυλακή. Παράλληλα τρείς ακόμα βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα περάσουν τη Δευτέρα την πόρτα των ειδικών-εφετών ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για να απολογηθούν. Πρόκειται για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Ευστ. Μπούκουρα, για τους οποίους η Ολομέλεια της Βουλής έχει προχωρήσει σε άρση της ασυλίας τους, και κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Χτες προφυλακίστηκε ακόμα ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, ο Ν. Αποστόλου, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αντικαθιστούσε τον «περιφερειάρχη» βουλευτή Γ. Λαγό και έδινε εντολές ή οργάνωνε ή συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών. Επίσης κατηγορείται και για εκβίαση σε νυχτερινά κέντρα.

Στη Μαγνησία πιάστηκε αξιωματικός του Στρατού για παράνομο οπλισμό, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και διάφορα υλικά της Χρυσής Αυγής. Στον οπλισμό περιλαμβάνονται: πιστόλι CZ των 9 mm, χωρίς γεμιστήρα, πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο), οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες, τριάντα τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Απαντούν με βιομηχανία μηνύσεων

Μια βιομηχανία μηνύσεων φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά ατόμων που κινούνται στο κλίμα του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά και τη σχετική προαναγγελία βουλευτών της στη Βουλή ότι δεν ανέχονται να τους αποκαλούν νεοναζί.

Στη Μυτιλήνη συνελήφθη ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εμπρός» Στρ. Μπαλάσκας με τη διαδικασία του αυτόφωρου μετά από μήνυση του γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Αφορμή, δημοσίευμα με το οποίο ασκήθηκε κριτική σε ανάρτηση του γυμνασιάρχη στο προσωπικό του ιστολόγιο για το Πολυτεχνείο (ανήμερα της επετείου της εξέγερσης) με τίτλο: «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973». Ο δημοσιογράφος κατάγγειλε το γεγονός ως απαράδεκτο σημειώνοντας ότι είναι επικίνδυνο ένας εκπαιδευτικός να δημοσιεύει τέτοιες απόψεις. Μάλιστα, στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που έγινε στο 6ο Γυμνάσιο προβλήθηκε φιλμ διάρκειας λίγων λεπτών με τον τίτλο «Ο μύθος του Πολυτεχνείου»...

Σύμφωνα με την μήνυση, ο γυμνασιάρχης δηλώνει ότι συκοφαντήθηκε από τις φράσεις «ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί - γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης». Προφανώς η μήνυση εστιάζει στο χαρακτηρισμό «νεοναζί», ενώ, όπως σημειώνει σε άρθρο του ο Στρ. Μπαλάσκας, είναι γνωστό από το 2007 ακόμα, ότι ο συγκεκριμένος, ως συνδικαλιστής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΚΕ, σε τηλεοπτική συζήτηση υπεράσπισε το ρόλο των δικτατόρων Μεταξά και Παπαδόπουλου και το 2010 στην προσωπική του ιστοσελίδα ανάρτησε άρθρο που δήλωνε «περήφανος» που είναι εθνικοσοσιαλιστής και «καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει Χρυσή Αυγή». Η δίκη του δημοσιογράφου αναβλήθηκε για την Τετάρτη 27 Νοέμβρη.

Στην ίδια κατεύθυνση στις 12 Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η δίκη εναντίον μελών της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» για αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά δημοσιεύματα, έπειτα από μήνυση του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση και κατά 174 βουλευτών για «εσχάτη προδοσία»!

Τέλος, στις 16 Δεκέμβρη δικάζεται ο Θ. Κούρκουλας, στέλεχος της Κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό», μετά από μήνυση υποστηρικτή της «Επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ