Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Συγχαρητήρια

Δημήτριος Προκόβας, Νέα Σμύρνη. Υστερα από 64 χρόνια που είμαι αναγνώστης σου, εδώ και δυο μήνες άρχισα να σε διαβάζω από την «ανάποδη» και αυτό χάριν στα «Τηλεπάθη» σου, που δημοσιεύεις στην τελευταία σελίδα σου.

Σου στέλνω τα συγχαρητήρια μου λοιπόν γι' αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα νέα σου στήλη, που με κάνει να αντλώ διάθεση για να μπορέσω να εκτελέσω την «ποινή», να διαβάσω δηλαδή στη συνέχεια, όλα τα άσχημα και άδικα που συμβαίνουν στον τόπο μας και στον κόσμο και που εσύ ξεσκεπάζεις.

Δε γνωρίζει;

Βασίλης Τσολακίδης, Αντιστασιακός, παλιός ΕΛΑΣίτης. Γνωστός δημοσιογράφος της ΝΕΤ παρουσίαζε τελευταία από την εκπομπή του, γέροντες, οι οποίοι ωρύονταν για τους δήθεν διωγμούς που υπέστησαν στην τότε ΕΣΣΔ, από τον Στάλιν.

Και ρωτώ να μάθω, όχι απ' αυτούς που παίρνουν ορισμένα «αργύρια» για να ψευδολογήσουν, αλλά από τον γνωστό αντικομμουνιστή δημοσιογράφο του παραπάνω καναλιού, αν γνωρίζει λίγη ιστορία. Γιατί θα 'πρεπε να ήξερε ότι εκείνη την εποχή και όσο ζούσε ο Στάλιν, ήταν το ίνδαλμα των λαών της Σοβιετικής Ενωσης και πως χάριν αυτού του μεγάλου ηγέτη, νίκησαν το τέρας του φασισμού και το κατατρόπωσαν μέσα στη φωλιά του. Δε γνωρίζει ο εν λόγω δημοσιογράφος πως ο Στάλιν έστειλε το παιδί του στην πρώτη γραμμή του μετώπου; Δε γνωρίζει πως ο γιος του συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Γερμανούς και στο τέλος τον εκτέλεσαν γιατί αρνήθηκε την πρότασή τους για ανταλλαγή με αιχμαλώτους στρατιώτες τους; Ακόμη, δε γνωρίζει πως ο συνεχιστής του τεράστιου έργου του Λένιν ήταν ανθρωπιστής και όχι βάρβαρος και δικτάτορας, όπως τον παρουσιάζει; Μήπως δε γνωρίζει ότι είχε καταργηθεί η δουλεία και η πορνεία, ενώ η Παιδεία, η Υγεία, ο Αθλητισμός, η στέγη και ένα σωρό αγαθά, είχαν τον πρώτο λόγο; Γι' αυτό τον λάτρευε και ο λαός.

Φτάνουν πια τα εγκλήματα!

Νίκος Κυριακίδης. Το «έγκλημα» του Μιλόσεβιτς ήταν ότι ύψωσε το ανάστημά του κατά των ιμπεριαλιστών τρομοκρατών, υπερασπίζοντας την πατρίδα του. Πριν δυο χρόνια, οι Αλβανοί του Κοσσόβου ήταν τρομοκράτες και για τους ιμπεριαλιστές. Στην πορεία, εξοπλίζοντάς τους οι Αμερικάνοι, τους μετέτρεψαν σε «απελευθερωτικό» στρατό και τους έριξαν ενάντια στο ίδιο τους το κράτος. Ταυτόχρονα, προχώρησαν και στο βρώμικο εγκληματικό βομβαρδισμό, σκοτώνοντας άμαχους, και τους ίδιους τους Κοσσοβάρους «για το καλό τους» όπως δήλωνε ο τότε αρχιτρομοκράτης και φονιάς Κλίντον.

Ο Μιλόσεβιτς, ήταν ο τελευταίος ηγέτης στην εξουσία ενός ευρωπαϊκού κράτους που αντιστέκονταν, κι έπρεπε να φύγει απ' τη μέση, τους ενοχλούσε! Τον ρίξανε στη φυλακή οι ντόπιοι υποτακτικοί τους. Αν τον παραδώσουν, λέει, στη Χάγη, θα τους δώσουν καλά λεφτά απ' το ταμείο της ΕΕ και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δηλαδή, τον έβγαλαν στο «σφυρί», όποιος δώσει τα πιο πολλά, αυτός θα τον στείλει στη Χάγη!

Ποιοι λοιπόν, είναι μεγαλύτεροι εγκληματίες και φονιάδες από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και των λεγόμενων «σοσιαλιστικών» κυβερνήσεων, αυτών δηλαδή που αποτελούν το ίδιο το ΝΑΤΟ; Ολοι αυτοί μαζί κατέστρεψαν και διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Δοκίμασαν τα πιο σύγχρονα όπλα τους κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας και ρήμαξαν ένα συγκροτημένο κράτος, φιλειρηνικό και φιλήσυχο. Κατέστρεψαν το περιβάλλον της Βαλκανικής και μας τροφοδότησαν με τόσο ουράνιο, που οι μέλλουσες γενιές θα τους θυμούνται ως καταστροφείς της βαλκανικής ατμόσφαιρας και θα τους κατατάξουν στον κατάλογο των πιο μεγάλων εγκληματιών της ανθρωπότητας.

Ομως, φτάνουν πια τα εγκλήματα, ν' αφήσουν τους λαούς να ζήσουν με ειρήνη και ησυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ