Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Αποκούμπι» και ελπίδα των λαών o σοσιαλισμός

Τραγικές οι εικόνες στη «δημοκρατική» σήμερα Ρωσία...

Associated Press

Τραγικές οι εικόνες στη «δημοκρατική» σήμερα Ρωσία...
Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων Λαϊκών Δημοκρατιών της Ευρώπης και μέσα σ' αυτά τα χρόνια τα κοράκια του φασισμού, του πολέμου και της καταστροφής πέσανε πάνω στους λαούς σαν μανιασμένα, μπήγοντάς τους τα αιματοβαμμένα νύχια τους.

Μέσα σ' αυτό το λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν, με τη βοήθεια υποταγμένων σ' αυτούς κυβερνήσεων, ορισμένων πουλημένων συνδικαλιστών και των ΜΜΕ, να διασπάσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να πάρουν πίσω όλα τα δικαιώματα που απέκτησαν με αγώνες και αίμα οι εργαζόμενοι. Κατάφεραν να διαλύσουν, να κομματιάσουν λαούς και κράτη με τη βία και να επιβάλουν το σκοταδισμό, το σκλαβεμπόριο, πηγαίνοντας πίσω στο Μεσαίωνα. «Διαίρει και βασίλευε», να ποια είναι η πολιτική τους, η σημαία τους.

Με τη μονοκρατορία των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανέβηκαν σε αστρονομικά ύψη τα κέρδη των πολυεθνικών μονοπωλίων-τραπεζών, πλούσιων επιχειρηματιών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, φθάνοντας έτσι στα έσχατα τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών. Οσο και αν θέλουν οι προσκυνημένοι υπηρέτες τους να εξωραΐσουν και φτιασιδώσουν αυτή τη φρικτή πραγματικότητα στους λαούς, στο τέλος δε θα μπορέσουν να το επιτύχουν. Οι μάσκες σιγά σιγά, μα σταθερά, πέφτουν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι κάνουν τη σύγκριση του «χτες» με το «σήμερα» και βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος και οι προοδευτικοί, ειρηνόφιλοι άνθρωποι καταριούνται αυτούς που βοήθησαν ν' ανατραπεί αυτό το «αποκούμπι», η ελπίδα των λαών, η Σοβιετική Ενωση και οι άλλες Λαϊκές Δημοκρατίες!

Μήπως και ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ, ο γυρολόγος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, δεν υπερηφανεύεται, πως είχε βάλει σκοπό της ζωής του την καταστροφή του καθεστώτος των σοσιαλιστικών χωρών; Και τα όπλα που χρησιμοποίησε αυτός και η παρέα του, με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών, δεν ήταν ο άκρατος αντικομμουνισμός και η συκοφαντία; Γι' αυτό και εμείς οι κομμουνιστές έχουμε χρέος να υπερασπίζουμε αυτές τις κατακτήσεις του σοσιαλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα της Σ. Ενωσης και να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στο λαό μας ποια ήτανε η κατάσταση τότε στις χώρες αυτές και πώς περνούσε η εργατική τάξη. Πώς βασίλευε ειρήνη στα Βαλκάνια και οι λαοί ζούσαν μονιασμένοι μεταξύ τους, σε αντίθεση με το αβέβαιο και τραγικό σήμερα.

Σπύρος Καλογηράτος
Κυψέλη, Αθήνα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ