Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν είμαστε «πιόνια» κανενός

Χρόνια τώρα, όλες οι ξενόδουλες κυβερνήσεις του τόπου μας, που καταλαμβάνουν την εξουσία με καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους, θέλουν εμάς το λαό να μας έχουν στα σκοτάδια της αμάθειας, με λειψή ή και μηδενική μόρφωση, ώστε να μην καταλαβαίνουμε το μέγεθος της κατάντιας μας και να μας κάνουν ό,τι θέλουν. Σαν κύριο και βασικό τους όπλο έχουν την τηλεόραση και τις εφημερίδες, όπου εκεί μας σερβίρουν ό,τι θέλουν, ώστε να μας αποβλακώνουν με βρώμικα ανόητα προγράμματα και με πολύ ψέμα.

Αλήθεια, ο υπουργός Πολιτισμού τι κάνει, δε βλέπει τηλεόραση; Ποιοι είναι αυτοί οι διευθυντές των προγραμμάτων για τα παιδιά; Τόσο λοιπόν μισούν τα μικρά και αθώα παιδιά, ώστε να τους «προσφέρουν» αυτά τα «παιχνίδια», που είναι όλο καταστροφή και βία; Σκοτωμοί, αίμα και διεστραμμένα σενάρια κάνουν παρέλαση από τα κανάλια της τηλεόρασης και είναι ικανά να στρέψουν προς το κακό το μυαλό των παιδιών και να τους χαλάσουν το χαρακτήρα τους. Μα, μήπως, και τα προγράμματα για τους μεγάλους είναι καλύτερα; Τα περισσότερα είναι ξένες χαζοϊστορίες ή δικές μας αντιγραφές των ξένων. Τις περισσότερες φορές ντρέπεσαι να κάτσεις να δεις μια ταινία με τα παιδιά σου, γιατί δεν ξέρεις πού θα καταλήξει...

Πολύ λίγες είναι οι καλές μορφωτικές εκπομπές είτε στην τηλεόραση είτε στο ραδιόφωνο. Εκπομπές που να μιλάνε για την τιμιότητα, εργατικότητα, πρόοδο, καθαριότητα, σεβασμό στον πλησίον, διαπαιδαγώγηση σωστή. Οι διανοούμενοι και πνευματικοί άνθρωποι του τόπου δεν πρέπει να κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους, αλλά να μπουν μπροστάρηδες στον αγώνα του λαού κατά του ιμπεριαλισμού.

Δυστυχώς όμως, εκτελώντας τις διαταγές των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΝΑΤΟ και σαν ξενόδουλοι που είναι οι κυβερνώντες μας, κάνουν τα πάντα για να μας ισοπεδώσουν με τον υπόκοσμο, ώστε να μας μεταχειρίζονται ως «πιόνια» τους. Ομως ο λαός τους έχει πάρει «χαμπάρι» τι μας ετοιμάζουν και αντιστέκεται. Βέβαια, είναι δύσκολο να το πετύχει, μέσα από το βαθύ λήθαργο που τον έχουν ρίξει. Ομως δρόμοι υπάρχουν, ίσως να 'ναι λίγο ανηφορικοί, όμως πάντα καταλήγουν σ' ένα όμορφο ξέφωτο, γεμάτο λουλούδια!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ