Τρίτη 26 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Πετυχημένη εκδήλωση για παιδιά και γονείς

Πέρα από κάθε πρόβλεψη ήταν η επιτυχία του κουκλοθέατρου, από τον κουκλοθίασο «ΚΟΥ-ΚΛΟ», που διοργάνωσε η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Εκατοντάδες μικροί μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου με τους γονείς τους, παρακολούθησαν τον «ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑ». Ενώ ήταν προγραμματισμένη μια παράσταση, τελικά πραγματοποιήθηκαν δύο συνεχόμενες! Πρόκειται για έργο διδακτικό και επίκαιρο. Μηνύματα αγωνιστικότητας, αλληλεγγύης, νίκης του φόβου απέναντι στον ισχυρό που σε καταπιέζει και σε απειλεί, μηνύματα οικολογικής ευαισθησίας, κ.ά.

«Τα παιδιά θέλουν παπούτσια / τα παιδιά θέλουν ψωμί / θέλουνε και φάρμακα / δούλεψε και συ...», παρότρυνε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εκδήλωσης μια μαθήτρια Δημοτικού διαβάζοντας το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Το παιδί». Ενώ στο σύντομο άνοιγμα της εκδήλωσης από την πλευρά της Ενωσης Γονέων τονίστηκε, μεταξύ άλλων:

«Η Ενωση Γονέων πιστεύει ότι μέσα στην κρίση, στα βάσανα που έχουν κυριεύσει τους περισσότερους από εμάς, πρέπει να βρούμε χαραμάδες διεξόδου, αλλαγής της διάθεσής μας, να βλέπουμε τα παιδιά μας να χαμογελούν, να βλέπουμε με πιο αισιόδοξο μάτι το μέλλον. Δε φτάνει όμως μόνο αυτό. Θέλουμε ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας, το οποίο δε θα έρθει από μόνο του ως "μάννα εξ ουρανού", αλλά που θα το κατακτήσουμε με τον αγώνα μας, κόντρα σε όσα και σε όσους μας θέλουν κατσούφηδες, ανενεργούς, απογοητευμένους (...) Αξίζει τον κόπο να γίνουμε πιο δραστήριοι, πιο αγωνιστικοί. Να ενεργοποιηθούμε περισσότερο μέσα από τους συλλόγους μας, να διεκδικήσουμε τη μόρφωση, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας γιατί το αξίζουν! Να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε γονέα άνεργο που δεν έχει να αγοράσει τετράδιο και μολύβι στο παιδί του, σε κάθε παιδάκι που έρχεται στο σχολείο χωρίς να έχει πάρει το πρωινό του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ