Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεσμεύσεις απέσπασαν οι εργαζόμενοι

Δεσμεύσεις για καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και για τριμερή συνάντηση (εργαζόμενοι, υπουργείο Πολιτισμού, «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις») απέσπασαν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο ΥΠΠΟ μέσω ΜΚΟ κατά τη χτεσινή κινητοποίησή τους στην έδρα του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας.

Πρόκειται για νέους εργαζόμενους επιστήμονες που αντί να καλύψουν τα τεράστια κενά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αντιθέτως... «νοικιάζονται» στο ΥΠΠΟ από ΜΚΟ μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (σ.σ. οι ΜΚΟ παίρνουν και ποσοστό) με εργασιακό καθεστώς γαλέρας. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με τη δημιουργία «Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων μέσω ΜΚΟ στον τομέα του Πολιτισμού», με ενεργούς συμπαραστάτες την Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των φορέων που τους συμπαραστέκονται συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα καταβληθούν οι μισθοί -να σημειωθεί ότι υπάρχουν εργαζόμενοι σε μουσείο που ακόμα δεν έχουν πάρει «φράγκο»- αλλά θα καταβληθούν και οι μισθοί που αναγράφει η Σύμβαση και όχι μόνο τα μεροκάμματα. Δηλαδή, οι άθλιες συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι με τις ΜΚΟ δίνουν τη δυνατότητα στις τελευταίες να καταβάλλουν, ουσιαστικά, ποσά μέχρι 625 ευρώ, αφού στην πράξη δεν προσμετρώνται οι μέρες που τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά. Οι εργαζόμενοι μάλιστα που θα έχουν... το «θράσος» να αρρωστήσουν, χάνουν μεροκάματο! Τέλος, ο διευθυντής δεσμεύτηκε να γίνει κοινή συνάντηση των εργαζομένων, του ΥΠΠΟ και των ΜΚΟ το επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν: Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και συνεπή καταβολή των μισθών τους επόμενους μήνες. Αμεση καταβολή των ενσήμων στο ΙΚΑ και άμεση σφράγιση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων στη βάση μηνιαίου μισθού των 625 ευρώ σ' όλους τους εργαζόμενους των ΜΚΟ χωρίς εξαιρέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ