Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Αμεσα μέτρα για τις πλημμύρες

Πρόταση των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ προς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιονίων Νήσων του ΚΚΕ προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, για αντιπλημμυρικά έργα στα νησιά αυτά με εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους από την κεντρική διοίκηση. Ζητούν το θέμα να συζητηθεί άμεσα, στη συνεδρίαση του ΠΣ αύριο Σάββατο και τα έργα να δρομολογηθούν τάχιστα.

Στην επιστολή τους τονίζουν τις τεράστιες ελλείψεις στην αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία σε όλη τη χώρα προσθέτοντας ότι «αντίστοιχες μεγάλες ελλείψεις στην αντιπυρική - αντιπλημμυρική προστασία υπάρχουν σε όλα τα Ιόνια νησιά». Παραπέρα ζητούν «να συζητηθούν έκτακτα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά στην προσεχή έκτακτη συνεδρίαση του ΠΣ το Σάββατο 30/11/2013».

Προτείνουν ενδεικτικά: Αμεσο καθαρισμός των χειμάρρων στα Ιόνια Νησιά, ιδιαιτέρα στα σημεία τους που είναι επικίνδυνα. Αμεσο καθαρισμό φρεατίων συλλογής όμβριων υδάτων στις πόλεις, π.χ. στην πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν φρεάτια, στο Μαντούκι, στη Γαρίτσα, στην οδό Εθνικής Αντίστασης που έχουν αρκετά χρόνια να καθαριστούν. Διευθέτηση - διάνοιξη ρεμάτων που είναι γνωστό ότι προκαλούν πλημμύρες.

Για τη χρηματοδότηση των έργων προτείνουν στο ΠΣ να απαιτήσει από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ, τα κονδύλια να καταμεριστούν στις περιφερειακές ενότητες και τους δήμους της περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ