Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν για 13η βδομάδα οι διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων απαιτώντας την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις διαθεσιμότητες, να μη γίνει καμία απόλυση. Κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων που έγιναν χτες, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από σήμερα μέχρι και την Τρίτη. Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΜ Πολυτεχνείο.

Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας συνεχίζεται και σήμερα η απεργία και κατάληψη των εργαζομένων, σήμερα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα ΓΣ, ενώ χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου. Στην κινητοποίηση, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των διοικητικών, συμμετείχαν με αποφάσεις των συνελεύσεών τους οι σύλλογοι φοιτητών Φαρμακευτικής και Οικότροφων Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζουν με στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΑΠΘ, ενώ προχτές πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου ενδεικτικά ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος άμεσης διακοπής της θέρμανσης των κτιρίων καθώς από τους 18 μονίμους υπαλλήλους του κλιμακίου οι 17 έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο προσχηματικός «διάλογος» της κυβέρνησης γίνεται έχοντας ως δεδομένο τη διαθεσιμότητα 1.349 εργαζομένων, ενώ οι πρυτάνεις των οχτώ πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ, η εκδίκαση της οποίας αναμένεται να γίνει στις 14 Ιανουαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ