Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ

Κυκλοφόρησε το 3ο φύλλο της μηνιαίας (Μάρτης 2001) εφημερίδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), «Η Φωνή της Αντίστασης».

Το κύριο θέμα της πρώτης σελίδας αφορά τον «τρομονόμο». Επίσης δημοσιεύονται άρθρα: Για την υπεράσπιση της ειρήνης στα Βαλκάνια. Για την 25η Μάρτη 1821. Σχετικά με τη χούντα της 21ης Απρίλη 1967. Η στήλη «Επικαιρότητες» ασχολείται με τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Στις υπόλοιπες σελίδες της εφημερίδας δημοσιεύονται ανταποκρίσεις από τη ζωή και τη δράση των οργανώσεων της Ομοσπονδίας, ανακοινώσεις, προσφορές - ενισχύσεις αγωνιστών, επικαιρότητες, αφιερώματα.

Επίσης κυκλοφόρησε η τρίμηνη (Οκτώβρης - Δεκέμβρης 2000) έκδοση του περιοδικού της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ),«Ενημερωτικό Δελτίο», που είναι αφιερωμένο στα είκοσι χρόνια έκδοσής του.

Στα περιεχόμενα διαβάζουμε: Κύριο άρθρο: Εκτιμήσεις για τα 20 χρόνια του Ενημ. Δελτίου. Υπόμνημα στον πρωθυπουργό. Απαντήσεις υπουργών. Ρεπορτάζ από: Συνεστίαση της ΠΕΕΠΠ. Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας Αναπήρων. Εκδήλωση Γοργοπόταμου. Ακόμη άρθρα: Το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και το Λαϊκό Μέτωπο. Τα 58 χρόνια της ΕΠΟΝ. 8η του Μάρτη. Επέτειος του Κιλελέρ. 180 χρόνια του 1821. Παρισινή Κομμούνα. Για τον Νίκο Μπελογιάννη. Ανταποκρίσεις: Από την Ουγγαρία και το Κρνοβ Τσεχίας. Σχόλια: Η «πραγματικότητα» και το δικαίωμα αντίστασης. Στο πλευρό της Παλαιστίνης. Χρονικά: Οι σύντροφοί μας κρατούν τη συνέχεια. Μέρες που θα μας μείνουν αξέχαστες. Η μάχη των Γρεβενών. Στο χωριό Λυκόραχη. Οι γυναίκες στη μάχη του Καρπενησίου κ.ά.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ