Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Πόλεμος» και για το καλεντάρι

Την αντίδραση του ισχυρού άνδρα της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου προκάλεσαν οι αλλαγές στο καλεντάρι της FIBA

Eurokinissi

Την αντίδραση του ισχυρού άνδρα της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου προκάλεσαν οι αλλαγές στο καλεντάρι της FIBA
Το θέμα με τις wild cards και η πρόθεση της FIBA για περισσότερο κέρδος δεν ήταν το μοναδικό που τάραξε τα νερά μετά τη συνεδρίαση στο Μπουένος Αϊρες. Η απόφαση για αλλαγές στο καλεντάρι των διοργανώσεων αλλά και ο τρόπος που θα επιτυγχάνεται η πρόκριση σε αυτές απ' ό,τι φαίνεται θα αποτελέσουν νέα... αιτία πολέμου με τους ανταγωνιστές της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Κυρίως με τον βασικό της, την Ευρωλίγκα.

Με γνώμονα την... ανάκτηση της χαμένης τα τελευταία χρόνια δημοτικότητας (εξαιτίας και του γεγονότος ότι κάθε χρόνο υπήρχε και μια διεθνής διοργάνωση μπάσκετ) και φυσικά την καλύτερη πώληση του προϊόντος η Παγκόσμια Συνομοσπονδία προχώρησε σε αλλαγές.

Αποφάσισε τα πρωταθλήματα των ηπείρων (και το Ευρωμπάσκετ) να γίνονται από το 2017 και μετά ανά τετραετία, ενώ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, το 2014, η επόμενη διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου θα γίνει το 2019 προκειμένου να υπάρχουν μεγάλες διοργανώσεις ανά διετία κι όχι κάθε χρόνο.

Επίσης, βαδίζοντας στα χνάρια του ποδοσφαίρου καθιερώνονται πλέον προκριματικοί γύροι για την πρόκριση και όχι ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην προηγούμενη διεθνή διοργάνωση. Τα προκριματικά μάλιστα θα διεξάγονται σε καθορισμένες ημερομηνίες.

Αυτό το τελευταίο ήταν που άναψε φωτιές καθώς κάθετα αντίθετες με την πρόθεση της FIBA είναι η Ευρωλίγκα και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η πρώτη, διά στόματος Τζόρντι Μπερτομέου, ξεκαθάρισε πως είναι κάθετα αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μεσούσης της σεζόν, αφού θα προκαλέσει πρόβλημα στη δική της διοργάνωση. Με την πλευρά αυτή συντάσσονται και Λίγκες των ομάδων εκείνων που διοργανώνουν μερικά απ' τα κορυφαία πρωταθλήματα μπάσκετ της Ευρώπης αφού δεν θέλουν να δουν τα πρωταθλήματα να διακόπτονται στην κορύφωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ