Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία, που προκήρυξε από χτες η ΠΟΕ ΥΠΠΟ και τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ, στην οποία συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος καλεί τα μέλη του σήμερα στη συγκέντρωση (9.30 π.μ.) στο κτίριο του ΥΠΠΟΑ στην Μπουμπουλίνας.

«Η απαξίωση του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των εργαζόμενων σε αυτήν» -σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα σε σχετική ανακοίνωση οι Αρχαιολόγοι, «συνεχίζεται αμείωτη. Μετά την υποχρηματοδότηση, τις «διαθεσιμότητες», τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που έχουν γονατίσει τις Υπηρεσίες (έκδοση ΠΥΣ, απαγόρευση έκδοσης ΧΕΠ κ.ά.), σειρά έχει το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Από το σχέδιο προϋπολογισμού, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, πληροφορηθήκαμε ότι στόχο της κυβέρνησης για το 2014 αποτελεί «η θεσμική θωράκιση της επιτάχυνσης των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών» στο πλαίσιο της εκτέλεσης δημόσιων έργων και μεγάλων επενδύσεων, με σκοπό «τη μείωση κατά 50% στις εργασίες πεδίου», δηλαδή τη μείωση στο μισό των σωστικών ανασκαφών στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα»!

Και προσθέτουν: «Η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς πάει χέρι χέρι με την επίθεση στους εργαζόμενους. Μετά τις πρώτες «διαθεσιμότητες» σχεδιαστών, εργατών και άλλων συναδέλφων, που -χωρίς καμία λογική- στέρησαν από τις Υπηρεσίες πολύτιμο προσωπικό, έρχεται η προσπάθεια αποδόμησης του ΠΔ 164/2004. Με πρόσχημα τον έλεγχο «ανώνυμων καταγγελιών» μπαίνουν στο στόχαστρο εκατοντάδες εργαζόμενοι που επί πολλά χρόνια προσέφεραν στο υπουργείο Πολιτισμού, με διαδοχικές και παντοειδείς συμβάσεις, και σήμερα στηρίζουν το έργο της Υπηρεσίας ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Πρόκειται για το μισό περίπου δυναμικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας! Για τους μισούς αρχαιολόγους που εργάζονται σε όλη τη χώρα, φέρνοντας σε πέρας ένα δύσκολο και πολυσύνθετο έργο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να απολύσει εργαζόμενους με όποιον τρόπο μπορεί»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ