Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάλεσμα για συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Κάλεσμα προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φοιτητές για διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη, 12 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με ανακοίνωσή της. Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων: Τώρα επαρκή χρηματοδότηση των ΑΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Κατάργηση του νόμου - πλαισίου και του σχεδίου «Αθηνά», μπλοκάρισμά τους. Ούτε ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλα τα αντικείμενα σπουδών. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Δωρεάν μεταπτυχιακά. Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμιά απόλυση προσωπικού στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Δράσεις σε άλλες πόλεις

Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα φλέγοντα ζητήματα της σίτισης/στέγασης και μεταφοράς των φοιτητών πραγματοποίησαν χτες οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ του ΤΕΙ Λάρισας και των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Να σημειωθεί ότι μόνο 2.200 κάρτες σίτισης δόθηκαν σε σπουδαστές και φοιτητές από τις 17.000 που έπρεπε, ενώ κάθε σπουδαστής του ΤΕΙ είναι υποχρεωμένος να δίνει τουλάχιστον 35 ευρώ το μήνα για τη μεταφορά του στο ΤΕΙ. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα με τις ελλείψεις καθηγητών και την ίδια στιγμή οι σπουδαστές πρέπει να πληρώνουν και για αναλώσιμα. Εκπρόσωποι του ΜΑΣ μίλησαν με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στον οποίο παρέδωσαν πλαίσιο με τα αιτήματά τους, όπως δωρεάν μεταφορά, κάρτες σίτισης, δωμάτια στο νέο κτίριο των Εστιών για όλους τους σπουδαστές που έχουν ανάγκη και να αξιοποιηθεί το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «ATLANTIC», για τη δημιουργία νέων Εστιών.

Διήμερο κινητοποιήσεων στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά με θέμα τη σίτιση - στέγαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και Τετάρτη, με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μέριμνας, η οποία θα έβγαζε τις λίστες για τους φοιτητές που θα μπουν στις Εστίες, αλλά και στη Σύγκλητο που θα επικύρωνε τα αποτελέσματα, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ