Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντίδραση του ΜΑΣ για τη συμφωνία

Την αντίθεσή της στο να γίνει το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ «παραμάγαζo» της INTERAMERICAN εκφράζει η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την ανάπτυξη εφαρμογών προηγμένης τεχνολογίας στις επιχειρησιακές λειτουργίες του ομίλου που ανέλαβε το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, μετά από συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε με το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

«Αυτή η συνεργασία δεν είναι καθόλου τυχαία! Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα "συνεργασίας", όπου στην ουσία η ερευνητική διαδικασία συνδέεται με τις επιχειρηματικές ανάγκες μιας πολυεθνικής και την αύξηση της κερδοφορίας της. Η INTERAMERICAN θα υπαγορεύει τι έρευνα της χρειάζεται, θα έχει αποφασιστική παρέμβαση τόσο στη θεματολογία όσο και στον προορισμό της», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ΜΑΣ ξεκαθαρίζει ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να πιστέψουν υποσχέσεις για επαγγελματική αποκατάσταση. «Τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων! (...) Αλήθεια, αν τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με αυτά των μεγαλοεπιχειρηματιών, γιατί 505 Ελληνες έχουν πάνω από 60 δισ. ευρώ, την ώρα που ο λαός πεινάει, φοιτητές και παιδιά σκοτώνονται επειδή δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν; Δε συμβιβαζόμαστε με αυτήν την προοπτική», υπογραμμίζει η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ και τονίζει ότι η συνεχής εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας ανοίγει τεράστιες δυνατότητες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. «Οι φοιτητές των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Δεν πρέπει να δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά, πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ