Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκεντρώσεις την Τετάρτη σε καταστήματα της ΔΕΗ

Ο θάνατος της 13χρονης Σάρας στους Αμπελόκηπους, αλλά και η παραλίγο νέα τραγωδία με μια οικογένεια στο Κορδελιό, ανέδειξαν το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα της επιβίωσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, Ελλήνων και μεταναστών. Στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, 700 οικογένειες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στον κεντρικό Δήμο της Θεσσαλονίκης, οι απλήρωτοι λογαριασμοί υπολογίζονται σε 40.000, ενώ πολλαπλάσια είναι τα σπίτια που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Στις περίπου 30.000 έφτασε ο αριθμός των ανεξόφλητων λογαριασμών νερού, για τους οποίους έχει περάσει το σχετικό όριο «ανοχής», που έχει καθορίσει η ΕΥΑΘ και ήδη έχουν αφαιρεθεί περίπου 3.000 υδρόμετρα, κυρίως από σπίτια και καταστήματα. Χιλιάδες είναι και οι διακοπές της παροχής φυσικού αερίου, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Στα συσσίτια, υπολογίζεται ότι διανέμονται καθημερινά 6.500 μερίδες φαγητού.

Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, οι Λαϊκές Επιτροπές της Δυτικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ της Αισώπου, της Καλαμαριάς στη ΔΕΗ της Ανδριανουπόλεως, της Τούμπας, του Ε' Διαμερίσματος και της Τριανδρίας στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου και του Α' Διαμερίσματος στη ΔΕΗ της Τσιμισκή. Καλούν κάθε άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο, κάθε οικογένεια που έχει καταδικαστεί από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ να μένει χωρίς ρεύμα και θέρμανση, που απειλείται με διακοπή της ηλεκτροδότησης, να δώσει αποφασιστικό «παρών». Να απαιτήσουν να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα και θέρμανση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ