Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Σε επαγρύπνηση οι διοικητικοί υπάλληλοι

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τη συνεδρίαση του ΚΣ που έγινε προχτές, ενώ παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν χτες να συνεχίσουν με δύο νέες 24ωρες απεργίες και νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας πήραν χτες απόφαση για στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση.

Χτες, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία μιας βδομάδας για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωσης του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος. Σήμερα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ συγκαλεί εκτάκτως τη Σύγκλητο με θέμα τη λειτουργία του ιδρύματος.

Την ίδια ώρα οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο ΕΜ Πολυτεχνείο χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους «τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ, οι οποίοι μπαίνουν στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι έχοντας κατοχυρώσει μέσα απ' αυτόν τον αγώνα ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση και καμία δίωξη, κύριο αίτημα που έβαζαν απ' την αρχή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ. Είναι αποτέλεσμα του σημαντικού αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι εδώ και τρεις μήνες».

«Χρειάζεται επαγρύπνηση! Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ολοι οι φοιτητές να είμαστε σ' ετοιμότητα απέναντι σε νέα προσπάθεια να προχωρήσουν οι απολύσεις! Χρειάζεται οργάνωση και αγώνας σε κάθε σχολή! Τα εμπόδια που βάζουν στις σπουδές και το μέλλον μας κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια παραμένουν!», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ