Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Περιηγήσεις στα χνάρια των ταξικών αγώνων

Στην ανάδειξη «των αγώνων των εργατών και του λαού της Λαυρεωτικής για κοινωνική απελευθέρωση», μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες, έχει αποφασίσει να αφιερώσει το 2014 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. Αφορμή για την απόφαση αυτή αποτελεί το γεγονός ότι το 2014 συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων της «Γαλλικής Εταιρείας» και 50 χρόνια από την απεργία των κλωστοϋφαντουργών του εργοστασίου «ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ» - Αφοί Καρελά.

Στο πλαίσιο αυτό το Εργατικό Κέντρο θα ξεκινήσει περιηγήσεις σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, συλλόγων, σχολείων και φορέων στα μέρη όπου δόθηκαν οι μεγάλες μάχες της ταξικής πάλης, «από τις εξεγέρσεις των δούλων ως τις σύγχρονες ταξικές μάχες», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Οι περιηγήσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 1η Φλεβάρη 2014, ημερομηνία με ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτή τη μέρα του 1929 οι μεταλλωρύχοι της Γαλλικής Εταιρείας κήρυξαν μια απεργία, που διήρκεσε 47 μέρες και στάθηκε μια από τις πιο μαχητικές περιόδους.

«Η γνώση είναι δύναμη που σπάει τα δεσμά της εκμετάλλευσης», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο. Καλεί τους φορείς που θέλουν να πάρουν μέρος στις περιηγήσεις να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6977.251.044 και 6984.100.284 ή ηλεκτρονικά στο eklgr@otenet.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ