Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πειθαρχική δίωξη απεργών στις αστικές συγκοινωνίες

Τους επιβλήθηκε ποινή, επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη, παρά την επιστράτευση

Από κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών
Από κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών
Την πειθαρχική ποινή της αργίας μιας μέρας, επέβαλε η διοίκηση της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε εργαζόμενους, γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη 2013. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε από τις αρχές του 2013 στην επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικό, τραμ), για να βάλει φρένο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εξελίσσονταν εκείνη την περίοδο και γενικότερα να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει κεφάλι στα βάρβαρα μέτρα.

Την απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις συνδικάτα και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), υιοθετήθηκε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλεται και καταδικάζεται η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «για τις πειθαρχικές ποινές που επέβαλλε (...) Ζητάμε και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των πειθαρχικών ποινών, απαιτούμε την άρση της επιστράτευσης τώρα». Το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) καταγγέλλει ότι η δίωξη των απεργών «με προκλητικό τρόπο στρέφεται εναντίον των εργαζομένων».

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ που τιμωρούν τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Προσθέτει ακόμα ότι «τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε πακέτο με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων είναι στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης». Απαιτεί την άμεση ανάκληση των ποινών και δηλώνει «ότι η τρομοκρατία των εργαζομένων δεν θα περάσει. Η συλλογική - αγωνιστική δράση θα τη σπάσει. Τώρα άρση της επιστράτευσης στη ΣΤΑΣΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ