Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Στην πάλη ΚΟΙΝΟΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΣ εργατών - αγροτών - επαγγελματιών

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, η αγροτιά μπορούν και πρέπει να συναντηθούν σε έναν κοινό αγώνα πάλης. Ενα βήμα ήδη έγινε, με την απόφαση να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στις 17 Μάη οι μικρομεσαίοι σε όλη τη χώρα.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι οι περισσότεροι ή με μικρό αριθμό εργαζομένων, που ήδη παίρνουν πολύ χαμηλές συντάξεις και στο μέλλον θα πάρουν ακόμα κατώτερες κι από αυτές τις ισχνές άλλων Ταμείων.

Σε τραγική κατάσταση, επίσης, βρίσκεται και η ελληνική αγροτιά, αντιμετωπίζοντας αδιέξοδα με την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας, μια πολιτική, βεβαίως, που είναι ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, που δεν ενδιαφέρονται για την αγροτιά, αλλά το μόνο μέλημά τους είναι πώς θα συγκεντρωθεί ο πλούτος της αγροτιάς σε όλο και λιγότερα χέρια.

Κοινά τα προβλήματα, κοινές οι αιτίες που τα γεννούν, κοινοί οι στόχοι πάλης. Στους δρόμους του αγώνα, θα συναντηθούν εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, νέοι και νέες, άνδρες και γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ