Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
«Τώρα αρχίζει η μεγάλη έφοδος των εργαζομένων»

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και τους αγώνες των εργαζομένων, παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου.

Απορρίπτουμε κάθε αντιμετώπιση του προβλήματος με τη λογική ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και κυρίως με τη λογική ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος, επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα. Δεν πρέπει - τόνισε - να δεχτεί κανένας εργαζόμενος να δώσει ούτε μία δραχμή στο λεγόμενο κλείσιμο των ελλειμμάτων. Πρέπει να πληρώσουν μόνον οι υπεύθυνοι, το κράτος και η μεγάλη εργοδοσία.

Επίσης, η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι και το λεγόμενο κοινωνικό πόρο. Πρόκειται για μεγάλη απάτη, είπε η Αλ. Παπαρήγα. Η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα απ' έξω τα κέρδη και τα κεφάλαια της καπιταλιστικής εργοδοσίας και το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει τα βάρη, ελαφρύνοντας την εργοδοσία, ενώ βάζει να πληρώσουν πάλι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μεταξύ τους το μάρμαρο. Ταυτόχρονα, η ΓΓ του Κόμματος προειδοποίησε ότι η μεγάλη επίθεση, που θα γίνει στους εργαζόμενους, είναι με την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών υγείας, γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών.

«Θεωρούμε, σημείωσε ο Αλέκα Παπαρήγα, ότι ακριβώς τώρα αρχίζει και πρέπει να αρχίσει η μεγάλη έφοδος, η επιθετική, των εργαζομένων, διότι το ζήτημα δεν είναι να παλεύεις για να χάσεις τα λιγότερα. Το θέμα είναι να μη χάσεις τίποτα και να μεταφέρεις το επίπεδο της διεκδίκησης στο τι θέλεις σήμερα να κερδίσεις, παίρνοντας υπόψη το σημερινό επίπεδο ζωής, το ότι ήδη έχουν αφαιρεθεί κεκτημένα τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας υπόψη τη συνολική πολιτική επιλογή που υπάρχει, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων να πάει όσο γίνεται πιο κάτω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ