Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χριστουγεννιάτικο γλέντι για ανέργους και απλήρωτους

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε η νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα των συνδικάτων

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η εκδήλωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η εκδήλωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη
Με μαζική συμμετοχή ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων από μια σειρά επιχειρήσεις και κλάδους, έγινε το Σάββατο το χριστουγεννιάτικο γλέντι ταξικής αλληλεγγύης που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Εργατικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Την επιτροπή συγκροτούν τα σωματεία: Οικοδόμων - Εμποροϋπαλλήλων - Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ - Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων - Ιδιωτικών Κλινικών - εργαζομένων στο Ξύλο - εργαζομένων στις γραφικές τέχνες και το χαρτί - εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων - επισιτισμού και τουρισμού - δέρματος και ιματισμού.

Στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, έξω από το ΙΚΑ, από νωρίς στρώθηκε το τραπέζι με τη φασολάδα, την πατατοσαλάτα και το ψωμί, προσφορά του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ). Εκατοντάδες άνεργοι και απλήρωτοι εργάτες μοιράστηκαν ένα πιάτο φαγητό, κυρίως όμως μοιράστηκαν τις ίδιες αγωνίες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με θεατρικό σκετς για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στις λαϊκές οικογένειες, που παρουσίασαν παιδιά ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων. Στη γιορτή ταξικής αλληλεγγύης συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης, όπως ο Οδυσσέας Μαυρομάτης, η Σοφία Νάτσιου, ο Γιάννης Μαύρος, ο Δημήτρης Νικολούδης, ο Γιώργος Αετόπουλος και ο Βασίλης Κασούρας και το συγκρότημα του ΠΑΜΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κ. Τσαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, ο Θ. Κυριακίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, και ο Σ. Κυρίνας, αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της «Coca-Cola», μίλησαν για τη σημασία της ταξικής αλληλεγγύης ως στοιχείο που μπορεί να ατσαλώσει τους εργαζόμενους, να τους δώσει τη δύναμη να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα.

Κάλεσαν ανέργους και απλήρωτους να συσπειρωθούν στα σωματεία και συντονισμένα να ορθώσουν ενιαίο μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ. Να παλέψουν για την ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών με μέτρα ουσιαστικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ