Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις για τους όρους της κινητικότητας

Την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι συνάδελφοί τους με δεύτερα πτυχία Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών κ.ά. δε μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Σύμφωνα με την αριθμ. 6/2013 (ΦΕΚ 3210/τΒ'/18-12-2013) απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δε μπορούν να τεθούν σε κινητικότητα και να χρησιμοποιήσουν το δεύτερο πτυχίο τους παρότι υπάρχουν κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στις ειδικότητες αυτές.

Το παραπάνω καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΔΕ σε διαθεσιμότητα, χαρακτηρίζοντας επίσης απαράδεκτο το να υπάρχει διάκριση των εκπαιδευτικών ανάλογα με τον τρόπο διορισμού μεταξύ επετηρίδας και διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (ο ΑΣΕΠ μοριοδοτείται με 30 μόρια και η επετηρίδα με 5).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι 1.400 θέσεις που θα διεκδικήσουν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα κατανέμονται ως εξής: 233 για τους κατόχους δεύτερου πτυχίου, 925 εκπαιδευτικές θέσεις σε ΙΕΚ - ΣΕΚ, 92 διοικητικές θέσεις σε ΙΕΚ - ΣΕΚ, 150 θέσεις νηπιοβρεφοκόμων στους ΟΤΑ. Στις παραπάνω θέσεις δεν περιλαμβάνονται, μέχρι στιγμής, 474 επιπλέον εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σήμερα σε διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ