Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Για την ονομαστική γιορτή του συζύγου μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ και του αδελφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΤΑΛΙΑΝΗ προσφέρω 30.000 δρχ. για την εκλογική μάχη και το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου.

Βάσω Καπερνέκα

* * *

φωτ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΠΡΟΚΟΥ, κομμουνιστή, μέλους του ηρωικού ΚΚΕ, στα δυο χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω για το κόμμα του, το ηρωικό ΚΚΕ, 40.000 δρχ.

Ο γιος του Σπύρος Πρόκος

***

Φωτ.

Στη μνήμη του μονάκριβου και πολυαγαπημένου γιου μας ΑΝΤΩΝΗΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, δικηγόρου, που πέθανε πρόσφατα και για τη γιορτή του προσφέρουμε 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Οι γονείς Γιάννης και Γεωργία

* * *

Φωτ.

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ γεννήθηκε στο χωριό Αβραμίου Μεσσηνίας. Εντάχθηκε στο ΕΑΜ το 1942, πέρασε στον ΕΛΑΣ και το 1944 υπηρετούσε στην Πολιτοφυλακή.

Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη του αδελφού της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, η Σταυρούλα Κατημερτζή προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» για την Οικονομική Εξόρμηση 5.000 δρχ.

Τάσος-Ελένη

* * *

Φωτ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΡΑΤΖΟΣ από τη Δεσκάτη Γρεβενών, γεννήθηκε το 1926 και πέθανε στις 30 Οκτώβρη 1989. Στην Κατοχή ήταν εφεδροελασίτης και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ. Ενας αδελφός του, επίσης μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στον Εμφύλιο και ο πατέρας του πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Ηταν μέλος του ΚΚΕ από τα χρόνια της Αντίστασης και συμμετείχε στους αγώνες και τη δράση της ΚΟΒ Δεσκάτης ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του και για τη γιορτή του, η συντρόφισσά του Λεύκω και τα παιδιά του προσφέρουν 6.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 1.500 δρχ. στην ΚΟΒ Δεσκάτης.

* * *

Φωτ. 2

Στις 18 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ. Στις 28 του ίδιου μήνα συμπληρώθηκαν 15 μήνες από τότε που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑΣ.

Στη μνήμη τους προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, της οποίας ο Ιωάννης Μητραντζάς ήταν μέλος ως το τέλος της ζωής του, 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Σοφία Ποζατζίδου-Μητραντζά

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΡΑΝΙΣΤΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, της συζύγου μου ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΡΑΝΙΣΤΑ και της αδελφής μου ΜΑΡΙΑΣ ΖΙΑΚΑ προσφέρω 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λαμίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΑΝΙΣΤΑΣ

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από την Κορώνη Μεσσηνίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΟΥΡΓΟΥ και ΓΙΑΝΝΗΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, που έπεσε ηρωικά σε μάχη τμήματος του ΕΛΑΣ με Γερμανούς στη Χώρα στις 19 Ιούλη 1944, οι συναγωνιστές τους Ανδρέας Μούργος και Νίκος Γεωργαράκης προσφέρουν 5.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη της μανούλας μου ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ που την εκτέλεσαν το Δεκέμβρη του 1944 στο Θησείο. Του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗΒΑΖΟΥΡΑ, ταγματάρχη του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησιού, της ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ και της συζύγου μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑ, που την έχασα πριν από λίγα χρόνια, καθώς και στη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, την ειρήνη και τη δημοκρατία, προσφέρω 20.000 δρχ.στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο και τις εκλογές.

Μπαρμπα - Κώστας Βαζούρας από Αγίους Αναργύρους

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Η Ολγα Χριστοδουλίδη προσφέρει 20.000 δρχ. στη ΝΕ Κιλκίς στη μνήμη των γονιών της ΑΛΕΞΗ και ΕΓΝΩΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΤΖΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Τούλα Μπέτζιου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Π. Πόλης για το 16ο Συνέδριο του KΚΕ 5.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ από τη Νάουσα, που σκοτώθηκε στη μάχη του Κιλκίς, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ντεπώ.

Ελένη Δραγουμάνου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ