Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με δελτίο Τύπου θα αντιμετωπίσει την αιθαλομίχλη

Λύσεις μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού σχετικά με τα αίτια της αιθαλομίχλης και την αντιμετώπισή της πρότεινε - με εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα - στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η «Αττική Συνεργασία - Οχι στο Μνημόνιο» περιόρισε το θέμα στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου και κάλεσε την Περιφέρεια Αττικής να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για να κάνει διάβημα προς τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν πως πρόκειται για ταξικό και πολιτικό θέμα που δεν λύνεται με «θεσμικές» παρεμβάσεις. Επισήμαναν μάλιστα πως η ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων δε θα έρθει μόνο μέσα από μείωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης - όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - αλλά από την πλήρη απαλλαγή των λαϊκών νοικοκυριών από φόρους πετρελαίου, τη στιγμή που είναι μαζική η επίθεση μέσω φόρων στο εισόδημά τους.

Τελικά, μετά από συζήτηση και ανέξοδες προτάσεις των άλλων παρατάξεων, όπως π.χ. των Οικολόγων, για ενεργειακά σχέδια, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, κατέληξε στο να βγει δελτίο Τύπου για το θέμα και να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ