Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκρηξη κεφιού και δημιουργικότητας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις στον Περισσό, το περασμένο Σάββατο

Από την παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων»
Από την παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων»
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου το 4ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά και μεγάλους, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση σε όσους το επισκέφτηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του. Στη διάρκεια των τριών ημερών που διήρκεσε, παιδιά και γονείς πέρασαν την πόρτα της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, είδαν ενδιαφέρουσες παραστάσεις, συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες, διασκέδασαν με μουσική και χορό.

Μέσα από τα δημιουργικά εργαστήρια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ταλέντα και ενδιαφέροντα, κατασκευάζοντας στολίδια και άλλες χειροτεχνίες. Ηρθαν σε μια πρώτη επαφή με τους νόμους της Φυσικής και της Χημείας μέσα από το εργαστήρι πειραμάτων, όπου με απλά υλικά γνώρισαν βασικές αρχές με τις οποίες λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας αλλά και τη δυνατότητα του ανθρώπου να παρεμβαίνει με τη βοήθεια της γνώσης και της επιστήμης. Τα παιδιά έφτιαξαν ακόμα και τις δικές τους χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Πέντε παραστάσεις παρουσιάστηκαν στη διάρκεια των εκδηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία για μία επαφή με την τέχνη που προορίζεται για παιδιά. Καραγκιόζης, παραστάσεις κουκλοθέατρου, μουσικοθεατρικές παραστάσεις από την ομάδα μαθητών και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

Ραντεβού στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν

Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής
Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής
Η τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, το Σάββατο το απόγευμα, ξεκίνησε με εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Τα παιδιά φόρεσαν τις άσπρες ποδιές - κάποια τις διακόσμησαν μάλιστα μόνα τους - και έφτιαξαν απλά γλυκά. Μπισκότα σε διάφορα σχήματα, τα οποία στη συνέχεια έψησαν και μοιράστηκαν με τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Τρουφάκια με μπισκότα και σοκολάτα. Σοκολατένια γλειφιτζούρια με μπισκότο και πολύχρωμη διακόσμηση.

Σε άλλα τραπέζια, άλλα παιδιά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια με ξυλάκια, μπογιές, κόλλα και πολύχρωμα διακοσμητικά σχέδια.

Οταν ήρθε η ώρα για τη θεατρική παράσταση «η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», τα παιδιά σχημάτισαν ένα χαρούμενο ανθρώπινο «τρενάκι» με προορισμό την αίθουσα συνεδρίων, όπου και πήραν τις θέσεις τους. Η Ι. Μπόικο και οι συνεργάτες της, με μία απολαυστική παράσταση γεμάτη ζωντάνια, ταξίδεψαν τους μικρούς θεατές στη Χιονόχωρα, στη Χώρα των Σερπαντίνων και άλλα παραμυθένια μέρη. Στη διάρκεια της παράστασης, τα παιδιά τραγούδησαν και συμμετείχαν στην εξέλιξη της Ιστορίας και στο τέλος μαζί με τους ηθοποιούς και τις κούκλες χόρεψαν γιορτάζοντας το αίσιο τέλος της περιπέτειας.

Οπως δήλωσε μετά το τέλος της παράστασης η Ι. Μπόικο, «για τρίτη χρονιά συμμετέχουμε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ΚΝΕ όπως και κάθε Σεπτέμβρη είμαστε εδώ και τέσσερα χρόνια στο φεστιβάλ της ΚΝΕ. Πάντα η ανταπόκριση του κόσμου και των παιδιών είναι πάρα πολύ θερμή κι εμείς συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά. Οι γιορτές ενώνουν τους ανθρώπους και πρέπει να υπάρχει αυτή η χαρά. Προσπαθούμε να δείξουμε ότι είναι όμορφο να έχεις εμπιστοσύνη στον κόσμο, να έχεις εμπιστοσύνη στη ζωή, να βλέπουμε το συνάνθρωπό μας σαν φίλο καταρχήν. Και είναι σημαντικό να το περνάμε αυτό στα παιδιά». Η Ι. Μπόικο μάς λέει ότι «είναι ωραίο να βάζουμε τα παιδιά να σκέφτονται ποιο είναι το καλό και το κακό, να επιλέγουν και πάντα να δίνουν στο συνάνθρωπο μια δεύτερη ευκαιρία. Εγώ το βάζω σαν στόχο μου ως καλλιτέχνης να περάσω αυτό το μήνυμα αφού δουλεύω με τόσο μικρά παιδάκια», σημειώνει.


Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με πάρτι. Κάποια παιδιά πήραν το μικρόφωνο και τραγούδησαν και όλα μαζί χόρεψαν. Η ΚΝΕ αποχαιρέτησε τους μικρούς επισκέπτες με ένα αναμνηστικό δώρο και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους σε επόμενες ανάλογες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ