Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Απογείωση με ρυθμό 1 δισ. το μήνα!

Με ρυθμό 1 δισ. ευρώ το μήνα συνεχίζουν να απογειώνονται τα κάθε είδους ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία, γεγονός που έχει να κάνει με την αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να πληρώσουν τους ασήκωτους φόρους και τα βαριά χαράτσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, τα νέας κοπής ληξιπρόθεσμα χρέη, στο 11μηνο Γενάρης - Νοέμβρης 2013 έφτασαν στα 8,3 δισ. ευρώ, από 7,3 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί στον αμέσως προηγούμενο μήνα (Οκτώβρης 2013). Η παραπέρα διόγκωση έχει να κάνει με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που αφορούν στη φορολογία εισοδήματος, καθώς και με τις δόσεις για τις οφειλές που τρέχουν από τα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία, οι οποίες σταδιακά χαρακτηρίζονται «ληξιπρόθεσμες».

Το σύνολο των «βεβαιωμένων» οφειλών εμφανίζεται στα 60,5 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος από τα παλαιότερης κοπής χρέη χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών επίσημα πλέον «μη εισπράξιμο». Από το σύνολο των χρεών, «εισπράξιμα» θεωρούνται περί τα 15 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα φέρνουν στην ημερήσια διάταξη τις απειλές σε πάνω από 2 εκατομμύρια εμφανιζόμενους μικροοφειλέτες, με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, με κατάσχεση απαιτήσεων του «οφειλέτη» που βρίσκονται σε χέρια τρίτων, όπως μισθών και συντάξεων, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ