Τετάρτη 8 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για το Ληξιαρχείο Αθηνών

Κακοδιοίκηση στο Ληξιαρχείο της Αθήνας κατά την περίοδο 2011 - 2013 φέρονται να εντόπισαν στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) μετά τον έλεγχο που είχε ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Το Σώμα ζήτησε από τον τελευταίο τον πειθαρχικό έλεγχο των υπεύθυνων υπαλλήλων του Ληξιαρχείου Αθηνών και διαβίβασε την έκθεση στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στην Ασφάλεια για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το Μάη του 2012 παρουσιάστηκε ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση των εκπρόθεσμων δηλώσεων γεννήσεων. Ειδικότερα, από τις 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης ισάριθμων ληξιαρχικών πράξεων που εξετάστηκαν, εντοπίστηκε πως το Ληξιαρχείο προέβη στην έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεων χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση των δηλωθέντων πραγματικών γεγονότων και στοιχείων.

Μάλιστα, τονίζεται πως γονείς και μάρτυρες έκαναν κατ' επανάληψη συμπληρωματικές δηλώσεις γεννήσεων τέκνων που παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση και πως δηλώθηκαν από γονείς και βεβαιώθηκαν από μάρτυρες με υπεύθυνες δηλώσεις τους, γεννήσεις, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερου του έτους ή υπολείπεται του μέσου χρόνου κύησης. Επίσης, αρκετοί γονείς αποδείχθηκε πως δεν ήταν δημότες Αθηναίων και ότι ως τόπος γέννησης δηλώθηκαν ανύπαρκτες ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις επαγγελματικών κτιρίων όπως γραφεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ