Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επίδειξη ασυδοσίας

«Μπρος στα οφίτσια και όσα προσφέρουν, τι είναι η νομιμότητα»; Η παράφραση γνωστού γνωμικού αφορά το όσα συμβαίνουν στο με γεωμετρική πρόοδο ολισθαίνον επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος, το ίδιο και η ευθύνη των εμπλεκομένων. Απαντες, μ' ενέργειες ή παραλείψεις τους, έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Τελευταίο (χρονολογικά) επεισόδιο στη «σαπουνόπερα»;

Χτες η Εκτελεστική Γραμματεία στην ΕΠΟ αυτοανακηρύχτηκε (μαζί με τη ΦΙΦΑ) ανώτερη από την ελληνική Δικαιοσύνη! Αποφάνθηκε πως (βάσει της τελευταίας παραγράφου του μνημονίου συνεργασίας που πρόσφατα υπογράφηκε από ΦΙΦΑ, ΕΠΟ, ΓΓΑ) ο Β. Μητρόπουλος δεν είναι έκπτωτος. Προφανώς για τους παράγοντες (με το δικαίωμα που τους έδωσε η κατά το δοκούν ερμηνεύσιμη διατύπωση) οι νόμοι και οι δικαστές αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Απόδειξη πως νωρίτερα το Πρωτοδικείο είχε αναβάλει για τις 21 του Μάη την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Πανιώνιος, αλλά διατήρησε σε ισχύ την προσωρινή διαταγή που αφορά τον έκπτωτο πρόεδρο στην ΕΠΑΕ.

Μετά απ' όλα αυτά και συνεπικουρούμενος από την παθητική και μικροπολιτική στάση του υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Β. Μητρόπουλος έκανε δηλώσεις σαν πρόεδρος. Επιτέθηκε με σφοδρότητα προσωπικά στον Γ. Φλωρίδη, στηριζόμενος πάντως σε δικές του ενέργειες. Τον αποκάλεσε υπονομευτή επισημαίνοντας (όχι άδικα) ότι μιλούσε «για κυκλώματα, σπείρες, λογαριασμούς τραπεζών και χρηματιστηρίων, χωρίς ποτέ να αποδείξει το παραμικρό από το περιεχόμενο των "καταγγελιών του"». Του υπενθύμισε ότι «τελικά συνυπέγραψε μαζί με τη "συμμορία", όπως αποκαλούσε τη διοίκηση της ΕΠΟ, συμφωνία με εγγυήτρια την FIFA».

Το χαρακτήρισε αφελή και κατέληξε: «Εύχομαι ολόψυχα στο εγγύς μέλλον ο πολιτικός κόσμος να μην υποστεί τη δοκιμασία που υπέστη πριν από δώδεκα χρόνια όταν εξαιτίας αδικαιολόγητων παραλείψεων πολιτικών προσώπων, γνωστός εκδότης έθεσε δημόσια για πολιτικό πρόσωπο το ερώτημα: Συνένοχος ή βλαξ; Γνωρίζω, ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποιώ είναι σκληρές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος περιγραφής των πράξεων και των παραλείψεων του κ. Φλωρίδη».

Κύκλοι της ΓΓΑ σχολίαζαν τις δηλώσεις ως «παραλήρημα που φέρνει η εγκατάλειψη και η μοναξιά». Οσο για την απόφαση, κάποιοι επισήμαναν πως «πρόκειται γι' απόφαση παρέας και όχι του ΔΣ. Κανένας σοβαρός επίσημος φορέας δε νομιμοποιεί τέτοιες ενέργειες». Και προανήγγειλαν σειρά κινήσεων που (θεωρούν ότι) θ' ανατρέψουν την υφιστάμενη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ