Κυριακή 19 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤ. 1

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΖΙΩΤΗ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και ο δισέγγονός του

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΙΡΗ και της αδερφής του ΦΙΛΙΩΣ ΤΣΑΝΤΙΡΗ, από την Ικαρία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Τα παιδιά του Βαρβάρα και Ελένη, ο εγγονός του Μανώλης

***

φωτο 3

Στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που ανταρτόπουλα έχασαν τη ζωή τους, και του αδερφού τους ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τη Θίσβη Θηβών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Τα αδέρφια τους Ασημίνα Γκιζιώτη και Αντώνης Νικολάου, τα παιδιά τους Γιώργος, Λουκάς και Νίκος Νικολάου, τα ανίψια Γιάννης και Νίκος Νικολάου, Σωτηρία και Αντρέας Γκιζιώτης

***

Στη μνήμη των λαϊκών αγωνιστών ΚΑΒΑΝΤΑΡΗ ΝΙΚΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ, ΚΙΟΥΒΡΕΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΕΞΑΡΧΟΥ ΑΛΕΚΟΥ και ΛΙΑΝΗ ΝΙΚΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, για την Οικονομική Εξόρμησή του.

Κοντοπίδης Κυριάκος, συνταξιούχος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ακριβού μας παιδιού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» πριν από 37 μήνες προσφέρουμε, δεύτερη φορά, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

Ο πατέρας του Θανάσης, η μητέρα του Αθηνά

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΤΣΕΑ και της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΗΤΣΕΑ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

Παύλος - Τούλα

Τάσος - Δέσποινα

* Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ και της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΗΤΣΕΑ προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ για ενίσχυσή του, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

Βαγγέλης Τσεμπερλίδης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΡΓΟΥΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρουμε για την ονομαστική του εορτή και για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς.

Η σύζυγος Παρθένα Σουργκούνη, οι κόρες Μαρία και Κούλα

***

φωτό 2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΙΑΡΟΥ που «έφυγε» από τη ζωή στις 18.9.2013 στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου διέμενε με την οικογένειά του, χτυπημένος από λευχαιμία. Εδωσε τη μάχη του παλικαρίσια όπως την έδινε από μικρό παιδί, όντας ξενιτεμένος από μικρό παλικαράκι για μια καλύτερη ζωή. Επίσης, στη μνήμη του πατέρα του, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΡΙΑΡΟΥ, που «έφυγε» πριν από 22 χρόνια, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Υμηττού.

Η οικογένειά τους

***

φωτο 1

Στις 5/1/2013 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στα Λιβερά Κοζάνης το 1937. Το 1944 και όταν ο σύντροφος ήταν 7 ετών μία αντάρτικη ομάδα του καπετάν Υψηλάντη έδωσε μία μεγάλη μάχη με τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί για αντίποινα έκαψαν όλο το χωριό και εκτέλεσαν 60 χωριανούς του. Η οικογένεια του συντρόφου γλίτωσε και διέφυγε μέσα από ορεινές διαδρομές και εγκαταστάθηκε προσωρινά στην Ποντοκώμη και αργότερα μόνιμα στη Ν. Ιωνία Βόλου. Ο σύντροφος έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1960. Παρά τα προβλήματα υγείας ήταν πολύ δραστήριος σε όλες τις εκδηλώσεις και στις εκλογικές μάχες του Κόμματος. Το 1990 όταν έγινε το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ν. Ιωνίας Βόλου ήταν για πολλά χρόνια γραμματέας και αργότερα τακτικό μέλος. Μέχρι το τέλος της ζωής του συμμετείχε με την ΠΕΑΕΑ στην εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσμένους χωριανούς του στα Λιβερά Κοζάνης. Στη μνήμη του η σύζυγός του Ευαγγελία και τα παιδιά του Βαρβάρα, Χαρίκλεια, Μαρία και Γεώργιος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Βόλου.

Σοφία (Φούλη) Μιχαλάκου - Χίνη
Σοφία (Φούλη) Μιχαλάκου - Χίνη
***

φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΦΩΚΑ ΝΙΚΟΥ από το Αργοστόλι Κεφαλονιάς που «έφυγε» από τη ζωή στις 20.4.2011, τα παιδιά του, Λευτέρης και Μάκης, προσφέρουν για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ. 1

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τον απροσδόκητο χαμό της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και συντρόφισσας ΣΟΦΙΑΣ ΧΙΝΗ - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ. Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν επίσης τελειόφοιτος του Φιλοσοφικού Τμήματος της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν δραστήριο μέλος της Νεολαίας ΕΔΑ και της Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της χούντας κυνηγήθηκε για την αντιδικτατορική της δράση και της αφαιρέθηκε το διαβατήριο ως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Απέκτησε την ειδικότητα της παιδιάτρου. Το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ και ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση. Εξελέγη δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου. Εμεινε πάντα πιστή στις αρχές του Κόμματος. Επί πολλά χρόνια ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης του Πειραιά και υπεύθυνη στο χώρο της Υγείας και των επιστημόνων του Πειραιά. Ηταν επίσης μέλος του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αγάπη μας για τη Φούλη μένει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μας και η θύμησή της πάντα ζωντανή στην ψυχή μας.

Στο ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε και πίστεψε, προσφέρουμε ως δεύτερη δόση, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

Ο σύζυγος Τάκης Μιχαλάκος, οι κόρες της Μαρία - Αμαλία - Γεωργία και ο γαμπρός της Βασίλης Δημητριάδης

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΖΙΚΗ, κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, που πριν 6 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 200 ευρώ για τα 95χρονα του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αλίμου.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
Η γυναίκα του Αγγελική, οι κόρες του Μαρία κι Ελένη Μποζίκη

***

Στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΠΟΥΛΙΑ και όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών της περιοχής Αλίμου που έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα και όσων συνέχισαν τον κοινωνικό αγώνα, σύμφωνα με τις αρχές του ΚΚΕ για την καλυτέρευση της ζωής των καταπιεσμένων πολιτών, προσφέρω στο ακριβό μας Κόμμα το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αλίμου.

Λεωνίδας Ξεπουλιάς

***

φωτό 1

Τα παιδιά και η σύζυγος του αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ του Γεωργίου προσφέρουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, το ποσό των 500 ευρώ. Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στις 7.1.1918 στις Αρχάνες. Πάλεψε οργανωμένα μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ και μετά του ΚΚΕ, όλη του τη ζωή. Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο, μετά ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ στα βουνά της Κρήτης, τα χρόνια της Κατοχής, με την ομάδα του καπετάνιου Γιάννη Ποδιά. Κατά τον εμφύλιο, συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο. Ομως, ποτέ δεν έκανε δήλωση μετανοίας! Και μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε οργανωμένο ενεργό μέλος του ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Οταν από τα χωράφια περνώ είναι σαν να ακούω το λαχάνιασμά σου, σκύβω και βλέπω το χώμα υγρό από τον πολύ ιδρώτα που έσταζε από το πρόσωπό σου. Κλείνω τα μάτια και ακούω γέλια πολλά, αστεία και ανέκδοτα ποντιακά βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα της ζωής στο Πρόχωμα. Δεν κοιτάζω την μπετονιέρα γιατί κουράστηκε από την πολλή δουλειά μαζί σου.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Στη μνήμη σου, μανούλα μου, ΕΙΡΗΝΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ, αγωνίστρια της ζωής, προσφέρω 50 ευρώ στο κόμμα του πατέρα σου (Ιερεμία Παπαδόπουλου), όπως έλεγες, ως ενίσχυση για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Δεν σε ξεχνώ ούτε στιγμή.

Η κόρη σου Αναστασία Τσαλαμπούνη

***

φωτο 2

Το Πρόχωμα Θεσσαλονίκης έβγαλε πολλούς αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους για το δίκιο και τη λευτεριά της πατρίδας. Ο πατέρας μου ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο θείος μου ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, η αδελφή μου αγωνίστρια της ζωής ΕΙΡΗΝΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ, η ξαδέλφη μου και ο σύζυγός της ΑΓΓΕΛΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ. Για όλους αυτούς προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του.

Κυριακή Παπαδοπούλου

***

φωτο 1

Στη μνήμη της μητέρας μου ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑΣ προσφέρω στο Σπίτι του Αγωνιστή 100 ευρώ.

Ο γιος της Αντώνης

***

φωτό 1

Στις 29.12.2004 «έφυγε» για πάντα η μητέρα μου, ΑΜΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης που μεγάλωσε 7 παιδιά και 14 εγγόνια, τραγουδώντας τους το «Βροντάει ο Ολυμπος...». Εμεινε πιστή ως την τελευταία μέρα της ζωής της στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο Κόμμα 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων, για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η κόρη της Σωτηρία Αγαλιανού - Ιωαννάτου

***

φωτό 2

Πέρασαν 3 χρόνια που «έφυγαν» από τη ζωή οι πολυαγαπημένοι γονείς μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΩ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ. Εως το τέλος της ζωής τους παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, υπηρετώντας όπως μπορούσαν καλύτερα αυτές τις ιδέες.

Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Φαρμάκου Μεσογείων, για την ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ.

Η κόρη τους Δήμητρα Τζώρτζη

***

φωτό 1

Πέρασαν 3 χρόνια (8.2.2011) που έκλεισε, μετά από βασανιστική αρρώστια, τον 95χρονο κύκλο της ζωής του, ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ, αγωνιστής - αξιωματικός της Εθνικής Αντίστασης που έμεινε σταθερός στα οράματά της και με βαθιά πίστη στο μαρξισμό - λενινισμό. Πάντα καλά ενήμερος, έμπειρος και μεθοδικός, αντιμετώπισε τις πολύμορφες επιθέσεις, κατά περιόδους, που δέχτηκε το Κόμμα από τον οπορτουνισμό - ρεβιζιονισμό, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο. Οι πολλοί φίλοι του και τώρα νοσταλγούν τη γνώμη του.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Πατρίκιος Αποστολάκος προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ, δεύτερη δόση - από σύνολο 500 ευρώ - μέσω ΚΟΒ Γυθείου.

***

φωτό 1

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, από τα πολύ νεανικά του χρόνια, τον Ιούνη του 1942 εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση του Αιγάλεω. Νεαρός φοιτητής οργανώθηκε στο ΚΚΕ αναπτύσσοντας πλούσια δράση μέσα από τις γραμμές του. Το 1953 οργανώθηκε στην ΕΔΑ. Στη δικτατορία συλλαμβάνεται και εξορίζεται για ένα χρόνο στη Γυάρο και τη Λέρο. Με τη μεταπολίτευση, επανεντάσσεται στο ΚΚΕ χωρίς να λείψει από κανέναν αγώνα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε μέσα από την ΠΕΑΕΑ Μενιδίου. Ολη του τη ζωή την αφιέρωσε για την ανατροπή του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού, για την επικράτηση του σοσιαλισμού.

ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ
Στη μνήμη του σ. ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, οι σ/φοί του στην ΚΟΒ Μενιδίου του ΚΚΕ προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.


ΤΣΑΝΤΗΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΑΝΤΗΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παύλου
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παύλου

ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Επαμεινώνδας Νικολάου
Επαμεινώνδας Νικολάου

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΣΕΑ

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΦΩΚΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΦΩΚΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

ΦΙΛΙΩ ΤΣΑΝΤΗΡΗ
ΦΙΛΙΩ ΤΣΑΝΤΗΡΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΙΑΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΙΑΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΙΑΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΙΑΡΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ