Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
φωτό 1

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από την απώλεια του ακούραστου κομμουνιστή πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ, η οικογένειά του δίνει 500 ευρώ στο Κόμμα. Βασίλης, Σοφία, Βασιλική

***

φωτό 1

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ από την Καλυδώνα Δήμου Ζαχάρως, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ. Πιστός πάντα στα ιδανικά του σοσιαλισμού, έμεινε ως το τέλος πιστός στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο γιος του Βασίλης πρόσφερε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Ζαχάρως.

* Επίσης, στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, τα μέλη της ΚΟΒ Ζαχάρως, πρόσφεραν για τον σύντροφο «μπάρμπα Γιάννη» 95 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτό 1

Στις 7 Γενάρη 2014 συμπληρώνονται 6 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο μπάρμπα Μήτσος από το Μπισχίνι Ζαχάρως, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού στην Πελοπόννησο.

Στη μνήμη του, η οικογένεια Γιαννόπουλου Χρήστου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 120 ευρώ. Επίσης, 20 ευρώ προσέφεραν στη μνήμη του «παππού», ο Δημοσθένης και η Δήμητρα, μέσω ΟΒ Ζαχάρως της ΚΝΕ, για την οικονομική στήριξη του Κόμματος.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΜΙΧΑΛΗ ΓΡΙΒΑ, σύντροφοι από την Οργάνωση Κατασκευών του τομέα των ΕΒΕ, προσφέρουν 110 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου και αξέχαστου συζύγου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗ, δίνω για τον αγώνα του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Πάνε 14 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή και μου λείπει. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον αγώνα που έκανε για το Κόμμα παρά τα προβλήματα υγείας. Ως το τέλος της ζωής του υπήρξε πιστός στις ιδέες του. Θα τον αγαπώ και τον τιμώ όσο ζω.

Η γυναίκα του, Γιούλα Μαυραγάννη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και φίλου ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΑΠΠΑ, από το χωριό Ροδοτόπι Ζίτσας Ιωαννίνων, που συμπληρώνει 40 μέρες που «έφυγε » πρόωρα από κοντά μας, προσφέρουμε 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζίτσας Ιωαννίνων.

Τάκης Τζίμας, Γιάννης και Γιώργος Σιαφάκας, Νίκος Ζαφείρης από Νεοχώρι Ζίτσας Ιωαννίνων

***

φωτό 1

Σαν σήμερα, 18 Γενάρη του 2012, πέθανε και θάφτηκε στο χωριό της στις Μέλαμπες Ρεθύμνου η ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

Κλείνοντας 2 χρόνια, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε, στη μνήμη της, το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων

Η κόρη της Μαρία και ο γαμπρός της Χαράλαμπος Μπαγιαρτάκης

***

φωτό 1

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του σύντροφου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΑΝΤΖΑ από τις Θεσπιές Θήβας. Συνεπής και ακούραστος αγωνιστής από τα νιάτα του μέχρι τα βαθιά γεράματα, στον πόλεμο και στην ειρήνη, κέρδισε την εκτίμηση και αγάπη όσων τον γνώρισαν.

ΓΡΙΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΡΙΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Στη μνήμη του, η οικογένειά του, προσφέρει 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αλιάρτου - Θεσπιών, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ στο πλευρό του οποίου αγωνίστηκε μέχρι το τέλος.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ (Καπετάν ΒΟΛΓΑΣ) που μας «άφησε» στις 28 Δεκέμβρη του 2013, οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Λεχαινών, η γυναίκα του Μαρία, η κόρη του Βάσω και τα εγγόνια του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, ως ελάχιστο φόρο τιμής, το ποσό των 365 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λεχαινών.

Ο σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ γεννήθηκε στις 28/02/1922 στο Ξενόπουλο Κεφαλονιάς. Το 1942 κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ και αγωνίστηκε στην περιοχή του Ερύμανθου - Τρίπολης. Στις αρχές του 1945 συνελήφθη και φυλακίστηκε, διαδοχικά, στις φυλακές Αμαλιάδας και Πάτρας. Στη συνέχεια, εξορίστηκε στην Ικαρία και, μετά, μεταφέρθηκε στη Μακρόνησο στο 3ο Τάγμα από όπου απελευθερώθηκε χωρίς να υποχωρήσει ποτέ, το 1950. Μέλος του Κόμματος από το 1945 μέχρι το τέλος της ζωής του.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ

Χρονόπουλος Δημήτρης
Χρονόπουλος Δημήτρης

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΝΤΖΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΝΤΖΑΣ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΚΟΥΤΣΑΦΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΟΥΤΣΑΦΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ