Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα «Πλαστικά Θράκης»

Προϋπόθεση για να ανακόψουν την επίθεση της εργοδοσίας είναι να παραμερίσουν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στο σωματείο

Με 15 απολύσεις, που τις παρουσιάζει σαν «εθελούσιες αποχωρήσεις», ο όμιλος «Πλαστικά Θράκης» επιχειρεί να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά του, επικαλούμενος τη μείωση παραγγελιών σε συγκεκριμένο τμήμα του εργοστασίου στο Μαγικό Ξάνθης. Εκβιάζει μάλιστα τους εργαζόμενους πως αν δεν υπογράψουν θα απολυθούν αργότερα, χωρίς τα «κίνητρα» που τώρα προσφέρει.

Το επιχειρησιακό σωματείο στα εργοστάσια του ομίλου στην Ξάνθη, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση για τις απολύσεις και δεν κάνει καμία κίνηση για να προστατέψει τους εργαζόμενους και να αποκρουστεί οργανωμένα η επίθεση της εργοδοσίας.

Αντίστοιχη στάση είχε κρατήσει και την περίοδο του 2008 - 2009, όταν και τότε η επιχείρηση έκανε μαζικές απολύσεις («εθελούσιες αποχωρήσεις») περίπου 200 εργαζομένων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ομίλου, με επίκεντρο τις μονάδες στην Ξάνθη. Η ίδια συνδικαλιστική πλειοψηφία είναι που κρατά τους εργαζόμενους μακριά από τους εργατικούς αγώνες, καθώς ακόμα και στις πανελλαδικές απεργίες συμμετέχει με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου!

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, οργανωμένα, αγωνιστικά, να αποτρέψουν τις απολύσεις. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι στον όμιλο έχουν πικρή εμπειρία και στην περίοδο της ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά και στην περίοδο κρίσης, με περίπου 200 "εθελούσιες απολύσεις", το 2008 - 2009, με τις προσλήψεις εργαζομένων που έκανε το προηγούμενο διάστημα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις (με 586 ευρώ κάτω των 29 ετών). Στόχος της να ξεμπερδεύει με τους παλιούς εργαζόμενους, με χρόνια προϋπηρεσίας και υψηλότερους μισθούς και να τους αντικαταστήσει με φθηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο δεν πρέπει να δεχθούν τα σχέδια της εργοδοσίας. Η εμπειρία απ' όλη την Ελλάδα και από το Νομό Ξάνθης δείχνει, ότι όταν αρχίζουν να ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα, ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Πρέπει οι εργαζόμενοι στα "Πλαστικά Θράκης", οργανωμένα, αγωνιστικά, να μην δεχθούν καμία απόλυση, κανένα χτύπημα στα εργασιακά τους δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ