Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
«Φιλοπαλαιστινιακή» η ΕΕ λέει το Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το Ισραήλ δεν φαίνεται πλήρως ικανοποιημένο από τη στάση της ΕΕ στη Μέση Ανατολή - που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει το Ισραήλ - αλλά επιθυμεί την πλήρη ευθυγράμμιση των Βρυξελλών και με τα σχέδια ολοένα και μεγαλύτερης αύξησης των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Με αυτή τη «λογική» ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, κάλεσε χτες το πρωί στο υπουργείο του τους πρεσβευτές χωρών της ΕΕ, όπως Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την «απαράδεκτη», τάχα «μεροληπτική» στάση των Βρυξελλών υπέρ των Παλαιστινίων, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι αυτή η μεροληψία «απειλεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»...

Ο Λίμπερμαν επιχείρησε να πείσει τους Ευρωπαίους πρεσβευτές ότι «το Ισραήλ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να επιτρέψει τον συνεχή διάλογο με τους Παλαιστινίους».

Πάντως, άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος, που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, έσπευσε να παρατηρήσει μιλώντας σε ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι είναι σπάνιο το γεγονός πως κλήθηκαν πολλοί πρεσβευτές την ίδια μέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσιάζοντας την περίσταση ως ένδειξη της «μεγάλης δυσαρέσκειας του Ισραήλ».

Τέλος, χτες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη σε καναδικό τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή την επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού, Στέφεν Χάρπερ, στο Ισραήλ την ερχόμενη βδομάδα, δήλωσε πως είναι έτοιμος να συναντήσει οπουδήποτε τον Ιρανό Πρόεδρο, Χασάν Ρουχανί, εάν ο τελευταίος αναγνωρίσει το «εβραϊκό κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ