Τρίτη 21 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΝΙΕ
Εκφυλισμός με «άρωμα» εργοδοσίας

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία φώναξε την αστυνομία και παρέμεινε έξω από την αίθουσα, μέχρι την ώρα της κάλπης!

Αντιπρόσωποι υπογράφουν, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του συνεδρίου
Αντιπρόσωποι υπογράφουν, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του συνεδρίου
Σε συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών, υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, προσπάθησαν να μετατρέψουν το 17ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, την Κυριακή που μας πέρασε.

Συγκεκριμένα, το πρωί επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την είσοδο σε εργαζόμενους της Ιδιωτικής Υγείας, μισθώνοντας σεκιούριτι και καλώντας την Αστυνομία, επικαλούμενοι το ανήκουστο, ότι είναι συνέδριο «κλειστού τύπου»! Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων και των εργαζομένων αντέδρασε. Στην προσπάθεια των εργοδοτικών να εμποδίσουν τις ανοιχτές διαδικασίες, μια σύνεδρος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε από σεκιούριτι.

Ο πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, Βασ. Γκλεζάκος ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας, που έσπευσε στο χώρο και επιχείρησε να «ανακρίνει» εργαζόμενους και συνέδρους, ζητώντας ταυτότητες και ρωτώντας για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί! Οταν ρωτήθηκαν ποιος τους κάλεσε, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι δέχτηκαν καταγγελία από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας πως ενοχλείται από κάποια άτομα. Κάτω από τις αντιδράσεις, η αστυνομία τελικά αποχώρησε.

Τα έργα και οι ημέρες των εργοδοτικών, στο πλευρό των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, εξηγούν την πρεμούρα τους για ένα συνέδριο κρυφά απ' τους εργαζόμενους κι εκφυλισμένο. Δεν ήθελαν να ακουστεί -ανάμεσα σε άλλα- ότι:

  • Οι εν λόγω εργοδοτικοί συνδικαλιστές, που αποτελούν το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ καθαιρέθηκαν από την πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας τον Ιούλη του 2012, αφότου υπέγραψαν κρυφά από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μια κατάπτυστη ΣΣΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ). Παρ' όλα αυτά, πραξικοπηματικά κρατούσαν τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας και άλλαξαν κλειδαριές στα γραφεία της!
  • Ετοιμάζονται να υπογράψουν νέα προδοτική ΣΣΕ για το 2014.
  • Λίγες μέρες πριν το από συνέδριο, ζήτησαν από συνέδρους να προσκομίσουν χαρτί από την εργοδοσία, προκειμένου να πάρουν μέρος! Σύνεδροι από την επαρχία κατάγγειλαν πως το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ δε δέχτηκε να πληρώσει τη διαμονή τους για το συνέδριο. Αντίστοιχα, επιχείρησαν να αποκλείσουν σωματεία που έχουν μειώσει τη συνδρομή των μελών τους, επειδή οι εργαζόμενοι είναι μήνες απλήρωτοι!
  • Πολλοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές δε φάνηκαν καν στο συνέδριο, παρά μόνο το απόγευμα για να ψηφίσουν.

Οι εργοδοτικοί επέμειναν στην άρνησή του να μπουν στην αίθουσα και να ξεκινήσει το συνέδριο. Ωστόσο, οι περισσότεροι σύνεδροι μπήκαν μέσα και έχοντας απαρτία ξεκίνησαν τις διαδικασίες, με τους εργοδοτικούς να παραμένουν όλη την ώρα απ' έξω!

Στις αρχαιρεσίες του συνεδρίου, οι ταξικές δυνάμεις κράτησαν τις δυνάμεις τους, παρά το βρώμικο πόλεμο που δέχτηκαν από την εργοδοσία και τους συνδικαλιστές της. Για το ΔΣ Ομοσπονδίας ψήφισαν 87 (από 94 το 2011). Η ΔΑΣ πήρε 29 ψήφους και 5 έδρες (από 5), η Ταξική Ενότητα (σ.σ. εργοδοτικοί) 45 ψήφους και 7 έδρες (από 6), η ΑΣΚΥ 9 ψήφους και 1 έδρα (από 2), 2 λευκά και 1 άκυρο. Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ: Ψήφισαν 77 (σ.σ. κάποια σωματεία εκλέγουν αντιπροσώπους μέσω Εργατικών Κέντρων). Η ΔΑΣ εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο (από 2), η Ταξική Ενότητα 3 από 2, η ΑΣΚΥ κανέναν, 2 λευκά, 1 άκυρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ