Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑ του Δημ.
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑ του Δημ.
Φωτο 1

Πέρασαν τέσσερα χρόνια που «έφυγες» από κοντά μας, μητέρα και γιαγιά, αγωνίστρια του εργατικού κινήματος Καβάλας, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ.

Η κόρη και τα εγγόνια σου προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού, 100 ευρώ, στη μνήμη σου, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Ελλη Κιουρτζόγλου

Σούλα, Κώστας, Σταύρος Τριανταφυλλίδης

***

Φωτο 4

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν στο ΚΚΕ, για την οικονομική ενίσχυσή του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου (Χρήστος Νταβαντζής):

* Ο Βελισάριος Δ. Πουρνάρας, ενωμοτάρχης της Χωροφυλακής, αντάρτης του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Αρτας και μαχητής του ΔΣΕ από το 1946, σκοτώθηκε το 1947 σε ενέδρα στο χωριό Παλαιοκαριά Τρικάλων.

* Ο Κώστας Δ. Πουρνάρας γεννήθηκε το 1906, δάσκαλος, μέλος του ΚΚΕ από το 1930. Εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στον Αϊ-Στράτη. Στην Κατοχή δραπέτευσε, βγήκε στο βουνό αντάρτης του ΕΛΑΣ. Αξιωματικός του ΔΣΕ στον εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας και πέθανε τον Απρίλη του 1994 στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

* Ο Γιώργος Γιαν. Νταβαντζής, μέλος του ΚΚΕ από προπολεμικά, εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Φολέγανδρο, δραπέτευσε, εντάχθηκε στο ΕΑΜ στην Κατοχή, μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1947 στις Μελάτες Αρτας. Ηταν με το Τμήμα του Παλιούρα.

ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Γιάννη.
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Γιάννη.
* Ο Ελευθέριος Γιαν. Νταβαντζής, ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ, τον Οκτώβρη του 1946 χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος από την ομάδα Παλιούρα, αποκόπηκε από την ομάδα, αρρώστησε και πέθανε στις 25 Νοέμβρη 1947.


ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Γιάννη.
ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Γιάννη.

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ του Δ.
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ του Δ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ