Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Το θρίλερ της Τετάρτης

Ντένζελ Ουάσιγκτον και Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «The Pelican Brief», του Αλαν Πάκουλα
Ντένζελ Ουάσιγκτον και Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «The Pelican Brief», του Αλαν Πάκουλα
Χωρίς ξεχωριστές ταινίες, με την επανάληψη ενός αστυνομικού θρίλερ και με ένα σύγχρονο ιδιότυπο γουέστερν είναι το βράδυ της Τετάρτης.

«The Pelican Brief», σε σκηνοθεσία Αλαν Πάκουλα.

Μια φοιτήτρια της Νομικής γίνεται στόχος δολοφόνων, όταν αποκαλύπτει ποιοι βρίσκονται πίσω από δύο δολοφονίες ανώτατων δικαστικών. Από τη στιγμή εκείνη και μετά η ζωή της απειλείται άμεσα, καθώς έχει ήδη εμπλακεί στα πλοκάμια μιας συνωμοσίας και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τη βοηθήσει είναι ο μαύρος δημοσιογράφος Γκρέι Γκράχαμ. Η ταινία του Αλαν Πάκουλα είναι η μεταφορά ενός ακόμα μπεστ σέλερ του Τζον Γκρίσαμ στη μεγάλη οθόνη. Ενα αστυνομικό θρίλερ με έντονη δράση, γρήγορο ρυθμό, σφιχτοδεμένο μοντάζ, πολύ καλούς δευτερεύοντες ρόλους και έναν καταπληκτικό Ντένζελ Ουάσιγκτον. Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντένζελ Ουάσιγκτον, Σαμ Σέπαρντ, Τζον Χερντ, κ.ά. (ΑΝΤ1, 21.05).

«Χωρίς κανένα δισταγμό», σε σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ.

Ενας από τους τελευταίους αυθεντικούς ρέιντζερ του Τέξας προσπαθεί να συλλάβει έναν παλιό του φίλο και νυν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, που εδρεύει στην άλλη πλευρά των συνόρων. Στην ιστορία εμπλέκεται και μια ομάδα πρακτόρων του FBI, που δρουν ως παρακράτος. Μια ταινία που θυμίζει λίγο τα παλιά γουέστερν, χωρίς όμως να ξεχωρίζει το ύφος της. Παίζουν: Νικ Νόλτε, Πάουερ Μπουθ, Μάικλ Αϊρονσάιντ, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο, κ.ά. (STAR, 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ