Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλοκαρφωμάτων συνέχεια

Αλλες δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χτες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των ερευνών της «αντιτρομοκρατικής» μετά τη δραπέτευση του Χριστόδουλου Ξηρού. Εγιναν έρευνες σε έξι σπίτια και σε δύο από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σιδερογροθιά, ένα ξύλινο τόξο και ένα βέλος με μεταλλική αιχμή, ξύλινο ρόπαλο με προσαρμοσμένο μεταλλικό καρφί, ένα αυτοσχέδιο ξίφος και δύο μαχαίρια, ένα από τα οποία πολεμικό.

Στο μεταξύ, οι διεργασίες που γίνονται στο συγκεκριμένο «χώρο» εκφράστηκαν χτες με δημόσια παρέμβαση του Δ. Κουφοντίνα, που εμφανίστηκε με επιστολή για να δηλώσει ότι ο ιστορικός κύκλος της «17 Ν» έχει κλείσει, ενώ παράλληλα ο Σ. Ξηρός σε συνέντευξή του χτες τόνισε ότι «η "17 Ν" έχει τελειώσει, δεν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη». Ο Δ. Κουφοντίνας υπογραμμίζει για τη «17Ν» ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της». Προσθέτει δε ότι «όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής» (σ.σ. ευθεία αναφορά τόσο στη στάση του Χ. Ξηρού που στις ομολογίες του βασίστηκαν οι συλλήψεις, όσο και στη στάση Γιωτόπουλου που δήλωνε και δηλώνει ότι δεν έχει σχέση).

Ο Σ. Ξηρός απαντώντας σε ερώτηση για το πού είναι ο αδερφός του είπε πως «δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω. Ο άνθρωπος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο». Σε άλλο σημείο είπε πως «είμαι κρατούμενος. Ούτε πολιτικό ούτε δημόσιο πρόσωπο. Ο καθένας έχει διαλέξει το δρόμο του. Στο δικαστήριο η 17Ν έμοιαζε μια διαλυμένη ομάδα. Ο καθένας πήρε μιαν απόφαση. Εγώ παρότι δεν ήμουν από τα ισχυρότερα στελέχη αναγκάστηκα να σηκώσω βάρος περισσότερο απ' ό,τι μου αναλογούσε».

Παράλληλα, η νύφη του Χ. Ξηρού, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τις μεθόδους των αρχών ασφαλείας σε βάρος της ίδιας και της οικογένειάς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ