Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αυτόφωρο για Μητρόπουλο

Οι τραγελαφικές καταστάσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Εκτός από υπόδικος, ο έκπτωτος πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλος, ήταν (ως χθες στις 12 το βράδυ) και φυγόδικος. Η άσκηση από μέρους του προεδρικών καθηκόντων, παρά την προσωρινή διαταγή, οδήγησε τον Αχ. Μπέου σε κατάθεση μήνυσης για παραβίαση προσωρινής διαταγής δικαστηρίου (ποινικό αδίκημα).

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως «ο μηνυόμενος από πρόθεση δε συμμορφώθηκε με την προσωρινή διαταγή. Επειδή η συμπεριφορά του αυτή πλήρως στοιχειοθετεί την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος, που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 232 Α παρ. 1 ΠΚ και, μάλιστα, κατ' εξακολούθηση». Ο εισαγγελέας υπηρεσίας, κ. Καραγιάννης, λοιπόν, έδωσε εντολή για τη σύλληψή του, αφού η παράβαση επισείει την αυτόφωρη διαδικασία. Η αστυνομία αναζήτησε (;) τον Β. Μητρόπουλο, αλλά δε βρέθηκε πουθενά. Πάντως, η διαδικασία μπορεί ν' ανανεωθεί.

Εν τω μεταξύ, το προεδρείο της ΕΠΟ κοινοποίησε στην ΕΠΑΕ την «απόφαση» της Εκτελεστικής Γραμματείας, σύμφωνα με την οποία οι νόμοι του κράτους είναι υποδεέστεροι ...της ΦΙΦΑ. Ενώ, δηλαδή, βάσει των νόμων, ο Β. Μητρόπουλος είναι έκπτωτος από την ΕΠΑΕ, άρα και από την ΕΠΟ, το προεδρείο της ομοσπονδίας άλλα «αποφασίζει». Επικαλούμενο παράγραφο (κατά το δοκούν ερμηνεύσιμη) στο μνημόνιο που υπέγραψαν ΦΙΦΑ, ΕΠΟ, ΓΓΑ, τον ...διατηρεί στη θέση του. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό έγγραφο που έστειλε στη λίγκα, «διακόπτεται μέχρι 31/7 η ισχύς και η εκτέλεση» της έκπτωσης Μητρόπουλου. Είναι μετά να μην αναρωτηθείς ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο;

  • Τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τη Δευτέρα 28 Μάη, με θέμα την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών της επαγγελματικής κατηγορίας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΕ έπειτα από αίτημα 32 ΠΑΕ. Να επισημάνουμε, πάντως, πως για να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση, που για προφανείς λόγους επιδιώκουν οι παράγοντες, αλλά και βουλευτές, πρέπει (για μια ακόμα φορά) να καταστρατηγηθούν οι νόμοι. Επίσης απαιτείται η συναίνεση του υφυπουργού Αθλητισμού, που ως χθες δήλωνε κάθετα αντίθετος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ