Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Αντιλαϊκός - αντεργατικός ο απολογισμός της δημοτικής αρχής

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή δηλώσεις του Π. Σκοτινιώτη

Στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος, Π. Σκοτινιώτης, στη συγκέντρωση για την παρουσίαση του απολογισμού του «έργου» του, αναφέρεται, σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Βόλου, σημειώνοντας ότι μαζί με τα τεράστια προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του συστήματος Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας, της επιβολής αμέτρητων φοροχαρατσιών, που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα του Βόλου, έρχονται να προστεθούν και τα ιδιαίτερα τοπικά, της οξυμένης αερορύπανσης και του κυκλοφοριακού, της ελλιπούς καθαριότητας του δήμου, του φτωχού αστικού και περιαστικού πρασίνου, των απροσπέλαστων πεζοδρομίων, της ποιότητας και ακρίβειας του νερού ύδρευσης, του περιφερειακού, που κατάντησε «γεφύρι της Αρτας», της Κάρλας κ.ά.

«Για όλα αυτά», επισημαίνει, «φέρει ευθύνη η δημοτική αρχή Βόλου συνολικά και εκεί δοκιμάζεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητά της. Οι περίτεχνες φραστικές δηλώσεις τους είναι "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και δεν μπορούν να κρύψουν ότι καθοδηγούμενος ο δήμαρχος από αντεργατικές πολιτικές αντιλήψεις προχώρησε, ακόμη, σε απολύσεις εργαζομένων του δήμου, υλοποιώντας τις επιταγές του Μνημονίου, σε διώξεις τρομοκρατικές και εκδικητικές αγωνιστών συνδικαλιστών (του ΠΑΜΕ) και στην καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στο δήμο. Κάνει προσλήψεις με αντεργατικές σχέσεις εργασίας (8μηνα, 5μηνα κλπ.), ενεργοποιεί τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και τις "κοινωνικές επιχειρήσεις", αντί της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει φόρους και δυσβάσταχτα πρόστιμα σε καταστηματάρχες του δήμου μας, υποβαθμίζει τις Δημοτικές Υπηρεσίες, εκχωρώντας το έργο τους σε ιδιώτες, παραχωρεί δημοτική περιουσία σε ιδιώτες για εκμετάλλευση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καλεί το λαό να μην παρασυρθεί από υποσχέσεις υποψηφίων, κομμάτων και παρατάξεών τους, που, άμεσα και έμμεσα, ευθύνονται για τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα που παρ' όλες τις φαινομενικές φραστικές πολιτικές διαφορές τους και τα διαφορετικά μείγματα διαχείρισης, είτε προέρχονται από το χώρο της "κεντροδεξιάς" ή από το χώρο του νέου και υπό διαμόρφωση πόλου σοσιαλδημοκρατίας ("75", "58", ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.), στηρίζουν τη στρατηγική της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δηλαδή το κατακρεούργημα των λαϊκών δικαιωμάτων. Να συντονίσουν τον αγώνα τους αυτοί που έχουν κοινά συμφέροντα, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία, συγκροτώντας τη δική τους λαϊκή συμμαχία, να οργανώσουν την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και να επιβάλουν με τον αγώνα και την ψήφο τους την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ