Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στήριξη ζητούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΒΙ

Την απόγνωσή τους εκφράζουν με χτεσινή τους ανακοίνωση για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) που παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από 5 μήνες. Ανάμεσα σε άλλα τονίζουν: «Δυστυχώς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Για τις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι να συζητηθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή πρέπει να διαθέσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια να μην καταργηθεί το ΕΚΕΒΙ και να εξακολουθήσουν οι δράσεις του με την πρέπουσα αυτοτέλεια και την αναγκαία εξειδίκευση. Από το χώρο του ελληνικού βιβλίου, τον οποίο αισθανόμαστε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπηρετήσαμε με συνέπεια και επάρκεια, ζητάμε να μας στηρίξει σε αυτήν την έσχατη προσπάθειά μας».

Οι εργαζόμενοι, σχετικά την προωθούμενη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάργηση του ΕΚΕΒΙ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, επισημαίνουν πως «ποτέ και κανείς δεν έχει υποστηρίξει» ότι «δεν χρειάζονται οι υπηρεσίες που παρέχει». Αντιθέτως, «αποτελεί πολύ σημαντικό φορέα που υποστηρίζει, αναδεικνύει και ενθαρρύνει την ελληνική βιβλιοπαραγωγή και ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας» και προσθέτουν: «Από τους περίπου 30 εργαζομένους οι 28 απασχολούνται πολλά χρόνια με μπλοκάκι και μικρές, αλλεπάλληλες συμβάσεις έργου, οι δύο απασχολούνται με καθεστώς σύμβασης αορίστου χρόνου κλπ.)». Να θυμίσουμε ότι το ΕΚΕΒΙ επιχορηγείται «με το 2% του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού για ΝΠΙΔ, έχει διαχειριστική επάρκεια και υλοποιεί δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ».

Οι εργαζόμενοι ζητούν να κληθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ΔΣ του ΕΚΕΒΙ, για να περιγράψει το εύρος των δράσεων, την αποδοχή του έργου του, την επάρκεια των εργαζομένων κλπ. Και καταλήγουν: «Αν παρ' όλα αυτά ψηφιστεί η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη μετακίνηση των εργαζομένων που γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούν να εγγυηθούν την αξιόπιστη συνέχιση του έργου του ΕΚΕΒΙ στις νέες συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ