Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πληθαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Με κατά τόπους συσκέψεις προετοιμάζεται η κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης

Με τα τρακτέρ να αυξάνονται στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας και με τις αγωνιστικές κινήσεις και εκδηλώσεις να πολλαπλασιάζονται σε άλλες αγροτικές περιοχές, οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης τη χώρας ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με στήσιμο μπλόκων στους δρόμους. Μεσολαβεί το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 1η Φλεβάρη, στην «Αγρότικα», στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 1.000 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, στις πλατείες 50 περίπου χωριών του νομού Καρδίτσας. Ο αριθμός των χωριών και των αγροτικών μηχανημάτων θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, καθώς, καθημερινά, γίνονται συσκέψεις σε χωριά και επαρχίες, όπου εκφράζεται η αγωνιστική διάθεση του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Η πορεία της κινητοποίησης θα συζητηθεί στην πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα, που οργανώνει, μεθαύριο Πέμπτη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στο νομό Λάρισας, ο αριθμός των τρακτέρ που έχουν βγει στην επαρχία Φαρσάλων και στην περιοχή Πλατυκάμπου αγγίζει τα 400 και θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, ενώ αγροτικά μηχανήματα βγαίνουν, άμεσα, και στις επαρχίες Τυρνάβου και Ελασσόνας. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Στο νομό Τρικάλων τρακτέρ βγήκαν και σ' άλλα χωριά, όπως και στο νομό Μαγνησίας.

Αναβρασμός επικρατεί επίσης σε Πέλλα, Πιερία και αλλού, όπου οι αγρότες ετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στο αγροτικό συλλαλητήριο στην «Agrotica». Στον Εβρο, σε μαζική σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στην Ορεστιάδα, οι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν το πρώτο μπλόκο, αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, στο ύψος του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Στην Πέλλα, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στα χωριά στην περιοχή της Σκύδρας. Στην Πιερία, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα στις πλατείες της Βροντούς, του Αγίου Σπυρίδωνα και της Κονταριώτισσας.

Ταυτόχρονα, δυναμώνει το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες. Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει οι Πανελλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και ανάλογες έχουν βγει από συνδικάτα, συλλόγους ΕΒΕ και γυναικών σε τοπικό επίπεδο. Ανακοίνωση, με την οποία χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Μαγνησίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ