Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Στη «σκιά» του «μαύρου νάρκισσου»

«Ο μαύρος νάρκισσος», σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάουελ, Εμεριχ Πρέσμπαργκερ
«Ο μαύρος νάρκισσος», σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάουελ, Εμεριχ Πρέσμπαργκερ
Πολλές ταινίες για όλες τις προτιμήσεις, απόψε, με τον «μαύρο νάρκισσο» να κυριαρχεί στο τηλεοπτικό τοπίο. Αξιοπρόσεκτες είναι και η ιταλική «Κυνηγώντας τον Πικόνε» αλλά και η αμερικάνικη «Ληστεία της Νέας Υόρκης», που κυριολεκτικά ξεμπροστιάζει τη διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών στη ζωή των πολιτών και ειδικά αυτών που έχουν λίγο «μελανό» παρελθόν κατά το κράτος.

«Ο μαύρος νάρκισσος»,σεσκηνοθεσία Μάικλ Πάουελ, Εμεριχ Πρέσμπαργκερ.

Στα Ιμαλάια σε ένα σχεδόν κρυφό τόπο, υπάρχει ένα μοναστήρι γυναικών της Αγγλικανικής Εκκλησίας, όπου οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης επηρεάζουν αρνητικά την πνευματική κατάσταση των μελών της αποστολής, καθώς οι μοναχές προσπαθούν να τιθασεύσουν τα ήθη των ντόπιων. Ενώ η ηρεμία διαταράσσεται όταν κάποιες από αυτές αποδεικνύονται αρκετά ευάλωτες μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Ο μαύρος νάρκισσος», σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάουελ, Εμεριχ Πρέσμπαργκερ, έχει χαρακτηριστεί σαν ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και είναι ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό φιλμ, με θαυμαστές εικόνες, που συλλαμβάνει το σχεδόν βουδιστικό πνεύμα διαλογισμού του μυθιστορήματος της Ράμερ Γκόντεν και τη «ρήξη» από τα ανθρώπινα πάθη. Πολύ προοδευτική για την εποχή της, αναδεικνύει καταστάσεις, όπως η υστερία και η καταπίεση ενώ αποτελεί ένα από τα λίγα γνήσια ερωτικά έργα που γυρίστηκαν ποτέ στη συντηρητική Βρετανία. Πρωταγωνιστούν: Ντέμπορα Κερ, Σαμπόν, Φλόρα Ρόμπσον, Ντέιβιντ Φάραρ, Τζιν Σίμονς. (ΕΤ-1, 23.35)

«Η μεγάλη ληστεία της Νέας Υόρκης», σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ.

Αφού έμεινε στη φυλακή 10 χρόνια, ο σκληροτράχηλος διαρρήκτης Ντιούκ Αντερσον αποφυλακίζεται και οργανώνει μια μεγάλη ληστεία σ' έναν πολυτελή ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης. Οργανώνει τους μεγαλύτερους διαρρήκτες της πόλης σε ομάδα και αρχίζουν να σχεδιάζουν τις λεπτομέρειες. Ολα αυτά όμως χωρίς να υποψιάζονται ότι την κάθε τους κίνηση παρακολουθεί το FBI με τα πιο τέλεια συστήματα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Μια καλή ταινία που παρουσιάζει στο έπακρο το βαθμό διείσδυσης των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών στη ζωή των πολιτών και τον συνεχή έλεγχο που υπόκεινται. Πρωταγωνιστούν: Σον Κόνερι, Ντάιαν Κίτον, Μάρτιν Μπάλσαμ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Αλαν Κινγκ. (MEGA, 01.00)

«Κυνηγώντας τον Πικόνε», σε σκηνοθεσία Νάνι Λόι.

Η μαφία παίζει τον πρώτο ρόλο σε αυτή την απολαυστική κωμωδία. Ο Σαλβατόρε είναι ένας ήσυχος υπαλληλάκος, ώσπου μια γυναίκα με το όνομα Λουτσέλλα Πικόνε τού ζητάει να βρει, αν ο άντρας της που αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας του στο εργοστάσιο που δούλευε, βρίσκεται στο νοσοκομείο. Υποπτευόμενος ότι κάτι παράξενο συμβαίνει, ο Σαλβατόρε ψάχνει στο αρχείο της Πικόνε και σύντομα ανακαλύπτει το μυστικό της: Είναι εισπράκτορας «ασφαλίστρων» για λογαριασμό της μαφίας. Αποφασίζοντας να εκμεταλλευτεί την καλή του τύχη, παρουσιάζεται παντού ως απεσταλμένος της Πικόνε και κάνει τις εισπράξεις. Το νέο του πρόσωπο τού επιφυλάσσει εκπλήξεις, όχι μόνο στην επαγγελματική του ζωή, αλλά και στην προσωπική. Πρωταγωνιστούν: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Λίνα Σάστρι, Αλντο Γκιούφρι, Τζεράλντο Σκάλα κ.ά. (ΕΤ-3, 21.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ