Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διοργανώνει σεμινάριο για την προπαγάνδιση της ΕΕ στα σχολεία

Την πρόταση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δάσκαλοι για την Ευρώπη», υπερψήφισαν οι δυνάμεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικεί η Διοίκηση Μπουτάρη στην υλοποίηση του προπαγανδιστικού προγράμματος «TeachersforEurope» (Δάσκαλοι για την Ευρώπη) της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ενα πρόγραμμα, από τα τόσα που αναπτύσσονται στα σχολεία όλων των βαθμίδων, για να εξωραϊστεί το αντιδραστικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις συνειδήσεις των μικρών παιδιών (Δ' - Ε' - ΣΤ' Τάξης) με εργαλείο τους δασκάλους.

Το σχετικό πρόγραμμα έχει τη μορφή «επιμορφωτικών» σεμιναρίων. Ενα από αυτά τα σεμινάρια ανέλαβε να πραγματοποιήσει με εισήγηση - παρουσίαση το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) του Δήμου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Φλεβάρη, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Επιχειρηματία(!) του δήμου. Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισαν μαζί με τη διοίκηση Μπουτάρη και οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη νέα πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου που στηρίχθηκε και από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Την Ευρωπαϊκή Ενωση προσκυνάνε, αυτή τους ενώνει! Να ένα πραγματικό και χρήσιμο κριτήριο ψήφου μπροστά στις επερχόμενες τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές για τις λαϊκές οικογένειες!», αναφέρει.

Επίσης καλεί τους εκπαιδευτικούς να εναντιωθούν σε τέτοια προγράμματα και ν' αρνηθούν τη συμμετοχή τους. «Να μη δεχτούν οι δάσκαλοι να γίνουν προπαγανδιστές των βάρβαρων καπιταλιστικών αξιών και ιδανικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους μαθητές τους. Να μη γίνουν Teachers for Europe. Να σταθούν Δάσκαλοι για το Λαό», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ