Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις άλλες ΑΕΝ

Στην ΑΕΝ Μακεδονίας, στη Μηχανιώνα, φοιτούν περίπου 900 σπουδαστές. Από τα 10 κτίρια της σχολής τα 5 βρίσκονται σε αχρηστία, λόγω στατικών προβλημάτων, ενώ και σε όσα λειτουργούν υπάρχουν προβλήματα. Σπουδαστές και καθηγητές κάνουν μάθημα στα μαγειρεία, σε αίθουσες που στέγαζαν αποθήκες, χωρίς παράθυρα, με στέγαστρα από λαμαρίνες. Μόλις 12 καθηγητές είναι μόνιμοι, ναυτοδιδάσκαλοι υπάρχουν μόνο για δείγμα (ένας Πλοίαρχος και ένας Μηχανικός), ενώ το εκπαιδευτικό έργο παράγεται σε ποσοστό πάνω από 80% από ωρομίσθιους καθηγητές.

Στην ΑΕΝ Χίου, παρά το γεγονός ότι η σχολή διαθέτει προσομοιωτή μηχανοστασίου τελευταίας τεχνολογίας και πιστοποιημένο, το υπουργείο Ναυτιλίας δεν παρέχει άδεια για την έκδοση σχετικών πιστοποιητικών από τη σχολή. Ετσι, οι σπουδαστές αναγκάζονται να καταφεύγουν σε πιστοποιητικά που χορηγούν ιδιώτες. Μάλιστα, με Υπουργική Απόφαση έχει δοθεί σε ναυτιλιακές εταιρείες και άλλους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση, η δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους προσομοιωτές που διαθέτουν οι ΑΕΝ και το ΚΕΣΕΝ. Επειδή η σίτιση έχει διακοπεί σε όλες τις ΑΕΝ, οι σπουδαστές σιτίζονται από τη Μητρόπολη.

Στην ΑΕΝ Κρήτης, στα Χανιά, φοιτούν περίπου 450 σπουδαστές. Υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στον υποτυπώδη εργαστηριακό εξοπλισμό. Τόσο οι αίθουσες διδασκαλίας όσο και η εστία των σπουδαστών παραμένουν χωρίς θέρμανση, λόγω έλλειψης πετρελαίου. Το εκπαιδευτικό προσωπικό περιλαμβάνει μόνο 6 μόνιμους και 23 ωρομίσθιους, ενώ μόλις 5 είναι οι ναυτοδιδάσκαλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ