Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των εργασιών

Στην τελική ευθεία μπαίνει πια ο Πανελλαδικός Διαγωνισμός Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας Μαθητών που διοργανώνει η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής». Δεκάδες ομάδες μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ από κάθε γωνιά της Ελλάδας (και από το Ελληνικό Σχολείο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας!) έχουν δηλώσει συμμετοχή και ετοιμάζουν πυρετωδώς και με μεράκι τις εργασίες τους, προσπαθώντας να αντιπαλέψουν τις δυσκολίες που τους δημιουργεί το συχνά επιβαρυμένο σχολικό πρόγραμμα και στοχεύοντας φυσικά να διεκδικήσουν τις πρωτιές στο διαγωνισμό. Ηδη, πολλές ομάδες έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους και τις έχουν στείλει στην ΚΝΕ. Για όσες ομάδες ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, θυμίζουμε ότι η τελική ημερομηνία αποστολής του συνόλου της εργασίας είναι στις 16 Φλεβάρη.

Μετά τις 16 Φλεβάρη, οπότε θα έχουν αποσταλεί όλες οι εργασίες των μαθητικών ομάδων, ο διαγωνισμός μπαίνει στην τελική του φάση. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έπειτα είναι η εξής:

Αρχικά, σε κάθε πόλη θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης όλων των εργασιών και ανάδειξης της καλύτερης για κάθε θέμα. Οι νικητές της κάθε περιοχής θα προκύψουν από την ψηφοφορία όσων θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Αν σε κάποια περιοχή υπάρχει μόνο μία ομάδα για ένα θέμα, π.χ. μία ομάδα για το Α' θέμα για το διαδίκτυο «Κάνεις login και πιστεύεις πως η ζωή ξεκινά;», αυτομάτως θα προκρίνεται στον τελικό. Για την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, λόγω αυξημένης συμμετοχής, θα γίνει ξεχωριστή εκδήλωση για κάθε θέμα.

Ολες οι εργασίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ (www.kne.gr).

Αφού προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από κάθε περιοχή στον τελικό, η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, παίρνοντας υπόψη της την πληρότητα στην κάλυψη του θέματος, την πρωτοτυπία, τη φαντασία και το μεράκι στις μορφές που θα αξιοποιηθούν από τους μαθητές, θα επιλέξει την καλύτερη εργασία για κάθε θέμα.

Η καλύτερη εργασία για κάθε θέμα θα παρουσιαστεί στο 40ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Σε όλες τις ομάδες που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ