Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αύξηση στην τιμή των διοδίων

ΠΑΜΕ: Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στα διόδια της Ελευσίνας
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στα διόδια της Ελευσίνας
Αύξηση στην τιμή των διοδίων ανακοίνωσε η «Ολυμπία Οδός», που θα ισχύσει από σήμερα τα μεσάνυχτα. Ετσι, η διαδρομή Αθήνα - Κόρινθος με επιστροφή θα στοιχίζει για τα ΙΧ 7,8 ευρώ από 6,2 που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ διόδια 1,4 και 0,9 θα πληρώνουν οι οδηγοί που περνούν από τους νέους σταθμούς διοδίων στη Νέα Πέραμο και την Πάχη. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται οι νέες αυξημένες τιμές που θα επιβληθούν από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου και από τη «Νέα Οδό» στα διόδια Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων και Θηβών.

Αναφορικά με τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Σε λίγο τα διόδια θα φτάσουν έξω από την πόρτα του σπιτιού μας. Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι που θα δουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται γοργά. Οι εργαζόμενοι, μπροστά στις παράτες και στα συνθήματα της "ανάπτυξης" και των επενδύσεων, να ορθώσουν αιτήματα για το δικό τους συμφέρον. Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις αφορούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς και κατασκευαστικούς ομίλους.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί: Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού. Εργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία. Ολοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να συγκρουστούμε με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής μας. Κανένας δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και να βρίσκεται έξω από τη συλλογική δράση. Κανένας μόνος του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ