Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάγκη άμεσων μέτρων ανακούφισης

Αμεσα μέτρα ανακούφισης των σεισμοπλήκτων και αποκατάστασης των ζημιών ζήτησε για μια ακόμα φορά χτες το ΚΚΕ με κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης. Παράλληλα, κλιμάκια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περιοδεύουν στις πληγείσες περιοχές, ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλικής, καταγράφοντας τις ζημιές και τα προβλήματα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπισή τους. Στη διάρκεια των καταγραφών, σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν την παντελή απουσία και έλλειψη του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής διοίκησης.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, η Επιτροπή Αγώνα και η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνουν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στο Δημαρχείο και άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της στέγασης και της σίτισης των κατοίκων και των φοιτητών. Παράλληλα, οργανώνουν συσσίτια με καζάνια και άλλα μέσα για την ανακούφιση του προβλήματος τις σίτισης, ενώ απαιτούν και την εξεύρεση χώρων που μετά τους άμεσους απαραίτητους ελέγχους θα μπορέσουν να παραχωρηθούν για τη στεγαστική κάλυψη των πληγέντων. Αμεση είναι η κινητοποίηση και συμπαράσταση της εργατικής τάξης της Ζακύνθου. Από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου παραδόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης που μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου, όπου στεγάζονται οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου που έχουν μεγάλες ανάγκες. Με μήνυμά του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αφού εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Κεφαλονιάς, σημειώνει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο της περιοχής για να παρέχει ό,τι βοήθεια χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργατικές πολυκατοικίες στο Ληξούρι έχουν εκκενωθεί με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προχωρούν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των διαμερισμάτων. Στο Αργοστόλι παραμένει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που στεγάζει μέχρι σήμερα τους σεισμοπαθείς των προηγούμενων ημερών. Ανοιχτά του λιμανιού του Ληξουρίου είναι αγκυροβολημένα δύο πολεμικά πλοία, στα οποία οι κάτοικοι μεταβαίνουν με βάρκες, ωστόσο είναι αμφίβολο αν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Στην μαζική λαϊκή συνέλευση σεισμοπλήκτων την Παρασκευή 31 του μήνα, που έγινε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, οι κάτοικοι κατήγγειλαν εκτός των άλλων σαν προκλητικές και τις δηλώσεις - διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Κεφαλονιάς και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ότι η κυβέρνηση έκανε τα πάντα, όλα είναι εντάξει και απλώς υπάρχει ψυχολογικό στον κόσμο... Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι από το 2004 καμία αρμόδια υπηρεσία και καμία κυβέρνηση ή τοπική αρχή δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα στατικότητας που είχαν εντοπιστεί στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Σήμερα όμως, που το Ληξούρι είναι συγκοινωνιακά απομονωμένο από το Αργοστόλι, κλείνουν το Νοσοκομείο χωρίς να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (μετεγκατάσταση σε ασφαλείς αίθουσες κλπ), ώστε αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί στην πόλη του Ληξουρίου. Αντίθετα, γίνεται ο σεισμός όχημα για το οριστικό κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου, όπως χρόνια επιχειρεί η κυβέρνηση.

Για σήμερα, Τρίτη 4 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε συγκέντρωση στο διοικητήριο και παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ την Παρασκευή 7 Φλεβάρη καλεί σε πανκεφαληνιακή κινητοποίηση, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από την πρώην Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ